Afbeelding

Nieuwe sporthal is nu ook een optie

17 juni 2013 om 00:00 Nieuws

Dat de gemeenteraad komend najaar moet kiezen, staat vermeld in een persbericht dat de gemeente woensdagmiddag heeft verstuurd. Wat opvalt is dat de gemeente meerdere opties bekijkt. Een grotere sporthal op de huidige locatie staat of valt met de stedenbouwkundige ontwikkeling die in het gebied eromheen tot stand zou moeten komen. Ruimtelijk gezien is het goed inpasbaar, maar er dient wel een deal te worden gesloten met de projectontwikkelaar die het stuk grond naast De Stoep (tot de Rivierdijk) in eigendom heeft. Kan dit niet snel gebeuren dan moet naar een andere plek worden gezocht. Zoveel werd duidelijk tijdens een raadsvergadering in februari. Wethouder Johan Lavooi sprak toen van trage onderhandelingen, al zei hij er wel bij dat er sinds 2012 beweging in zit. Niettemin worden alternatieven bekeken. Sliedrecht Sport heeft in januari de alarmbellen doen rinkelen waarna de fracties in de gemeenteraad het college tot actie hebben gemaand. Het geld is immers al lang geleden opzij geschoven. De gemeente meldt nu dat op dit moment twee alternatieve locaties kansrijk lijken. De Benedenveer in Sliedrecht-West werd in februari al tegen het licht gehouden door de wethouder. Lavooi zei over dit gebied (dat vanwege de huidige marktomstandigheden van de kaart is gehaald als woningbouwlocatie) dat een sporthal misschien had gekund, maar financieel onhaalbaar is gebleken. Het andere alternatief is nog niet eerder in de ether gegooid. Tezamen met de basisvariant (lees: de aanbouw bij De Stoep) worden ook de al genoemde Benedenveer en een nieuw te bouwen sporthal bij accommodatie De Lockhorst onder de loep genomen. Van elke variant worden de consequenties bekeken en gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dit gebeurt vlak na de zomer tijdens een informatieve bijeenkomst. Voor het zomerreces worden de sportverenigingen en Stichting Sportraad Sliedrecht hierover geïnformeerd tijdens een gezamenlijke bijeenkomst en worden zij gevraagd om input voor de verdere uitwerking van de alternatieven.

SLIEDRECHT - ,,Op enig moment moet het écht van de grond komen”, zei Cees Boer begin dit jaar. De voorzitter van Stichting Topvolleybal Sliedrecht luidde de noodklok omdat hij vaart wil zetten achter het langdurige gemeentelijke proces om tot uitbreiding en verhoging van De Stoep te komen. De succesvolle volleybalvereniging zit tegen het plafond en ook voor andere gebruikers van de sporthal is deze ontwikkeling wenselijk. De gemeente concludeerde al in 2009 dat uitbreiding van de zaalruimte noodzakelijk is en lijkt nu echt door te willen pakken. In het derde kwartaal van 2013 wordt de gemeenteraad gevraag een keuze te maken. Door Erik de Bruin

Mocht de keuze op de Lockhorst-variant vallen dan zou dat betekenen dat aan de noordelijke rand van de gemeente een sportimperium ontstaat. Immers, de tennis- en voetbalvereniging zijn daar ook gevestigd en het zwembad past ook in dit plaatje. Zover is het nog niet. Feit is wel dat met name bij Sliedrecht Sport het geduld bijna op is (‘eind 2015 moet het gerealiseerd zijn’) en dat zij bereid is haar nek uit te steken. Ook financieel. De gemeente heeft vanuit een potje voor Grote Projecten een paar miljoen beschikbaar voor uitbreiding. Een nieuwe sporthal wordt een ander verhaal.

advertentie
advertentie