Café Havana en Sliedrecht Sport organiseren beachvolleybaltoernooi

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het kost wat moeite. Meer dan tweehonderd kuub zand en een dag heen en weer rijden met vrachtwagens. Dit levert dan ook wat op: drie beachvolleybalvelden aangevuld met een terras waar gegeten en gedronken kan worden. Dit alles wordt opgezet voor het eerste Havana beachvolleybal toernooi dat zaterdag 6 juli plaatsvindt op het parkeerterrein bij bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.

Door Norbert Schild

De populariteit van het beachvolleybal heeft de laatste decennia een vlucht genomen. Mede door de goede internationale resultaten van de Nederlandse sporters en de sfeer die om de sport hangt. In zomerse sferen en meestal onder het genot van swingende muziek wordt in tweetallen op het zand tegen elkaar gevolleybald. Zaterdag 6 juli is deze sport tijdens het eerste Havana beachvolleybaltoernooi ook in Sliedrecht te beoefenen.

Het Havana beachvolleybal toernooi is een samenwerking tussen de volleybalvereniging Sliedrecht Sport en Café Havana. De volleybalvereniging is één van de grotere sportclubs van Sliedrecht en wist dit jaar voor het tweede jaar op rij de landelijke titel bij de vrouwen te winnen. Café Havana is ook al jarenlang actief in de sportwereld. Zo wordt bijvoorbeeld de gelijknamige boksschool geëxploiteerd. Door het opzetten van een gehele beachvolleybal accommodatie in Sliedrecht hopen beide organiserende partijen een gezellige en sportieve dag te creëren.

De dag begint om 11.00 uur met een jeugdtoernooi dat tot ongeveer 14.00 uur duurt. Hierna is het de beurt aan de senioren. Het toernooi duurt tot ongeveer 20.00 uur. Het feest gaat vervolgens gewoon door aangezien de bar en het terras open blijven. Om het toernooi geslaagd af te sluiten draaien de DJ's tot ongeveer een uur of 23.00 zomerse platen bij de beachvolleybalvelden. Wie daarna nog verder wil kan voor de afterparty terecht in Café Havana. De medewerkers hebben gratis vervoer geregeld van het beachvolleybalcomplex naar het café.

Inschrijven voor het eerste Havana beachvolleybal toernooi is nog mogelijk. Diverse verschillende teamformaten behoren tot de opties. Zo is een 2 tegen 2 toernooi voor vrouwen en mannen. Meedoen in een gemixt team is ook mogelijk, er is namelijk een toernooi voor teams van 3 en 4 spelers. Ook voor jeugdteams, bestaande uit vier spelers, is nog ruimte. Naast het beachvolleybaltoernooi wordt een voetvolleytoernooi georganiseerd. Liefhebbers van het betere voetenwerk kunnen in een team van vier spelers het in deze variant tegen elkaar opnemen.

Er zijn inmiddels al meer dan vijfenveertig teams ingeschreven voor het toernooi. Desondanks is genoeg ruimte voor meer teams. Geïnteresseerden voor het Havana Beachvolleybaltoernooi kunnen zich inschrijven via de Facebookpagina van het evenement of door middel van een e-mail met de namen van de spelers en de gewenste teamvariant te sturen naar Roy Kroon, Roy_kroon@hotmail.com. De kosten voor het inschrijven bedragen €15 per team. Jeugdteams betalen € 10.

advertentie
advertentie