Nieuwe hal Beatrixziekenhuis

1 juli 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Op maandag 1 juli is de nieuwe centrale hal van het Beatrixziekenhuis opengegaan voor het publiek. Na anderhalf jaar heeft het ziekenhuis weer een geheel nieuwe centrale entree. De hal vormt een lichte toegang tot de 'oude' en nieuwe gedeelten van het ziekenhuiscomplex.

In de visie achter het ontwerp en de inrichting van de centrale hal speelden praktische functionaliteit, sfeer en beleving een grote rol. "We wilden een mooie en ruime ontvangstruimte creëren voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers", zegt Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis. 

Gastvrouwen

Dit wordt kracht bijgezet door onder andere de inzet van gastvrouwen, elektronische informatie-schermen en gezellige zitjes. "Alles is erop gericht dat patiënten en bezoekers zich welkom voelen. Op verschillende plekken in de hal kunnen zij terecht met hun vragen. Onze gastvrouwen staan klaar om patiënten te ondersteunen bij het maken van hun patiëntenpas en patiënten en bezoekers te begeleiden naar de plek waar zij moeten zijn."

Op diverse plekken in de hal zijn informatiepunten en staan zitjes waar patiënten en bezoekers rustig kunnen zitten of een kopje koffie kunnen drinken. Door de grote raampartijen houden bezoekers van de hal contact met buiten, waardoor zij zich goed kunnen oriënteren. Lormans: "Inval van daglicht komt via de grote raampartij aan de voorzijde en vanuit de vide op de eerste verdieping de hal binnen. Daarnaast is op de eerste verdieping een mooie doorloop gecreeërd richting de dagbehandeling en de verschillende poliklinieken."  

Aan de nieuwe centrale hal is de afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt."De bouw van de centrale hal is een grote stap geweest na de oplevering van het operatiecomplex, de spoedeisende hulp en de eerste poliklinieken. En we zijn erg trots op het resultaat. We kunnen onze patiënten en bezoekers nu ontvangen in een aangename en prettige omgeving. De centrale hal is niet enkel een ontvangstruimte, maar tevens een ruimte waar men in alle rust kan wachten voor bijvoorbeeld een bezoek", aldus Lormans. De volgende stappen zijn onder andere de bouw van de huisartsenpost, de dagbehandeling en de poliklinieken. De officiële opening van de centrale hal vindt plaats eind september.

Meer informatie www.rivas.nl of belt men met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief).

advertentie
advertentie