Snelschaakkoning prolongeert titel

1 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Snelschaker Theo Dekker mag zich opnieuw een seizoen lang snelschaakkoning van Sliedrecht noemen. Hij prolongeerde zijn titel afgelopen weekend.

In de snelschaakcompetitie werden zes rondes afgewerkt in het seizoen 2012/2013. De zesde ronde van de snelschaakcompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht werd daarbij ook gewonnen door titelverdediger Theo Dekker, die in twaalf partijen slechts één punt afstond.  Daarmee liet hij de concurrenten, zoals Hans Klein, Wim Hokken en Wout Boer ver achter zich, want dat trio scoorde 8,5 punten.

Door de superscore wist Theo Dekker in de laatste ronde de voormalige koploper Floris Verweij net voorbij te gaan en zodoende met verve zijn titel te prolongeren. De jeugdspeler werd verrassend tweede, terwijl oud-snelschaakkampioen Robert van Rekom als derde eindigde.

De meeste verrassende naam in de top tien is die van Adrian Mensing, die keurig als zevende wist te eindigen.

Met de laatste ronde van de snelschaakcompetitie kwam er een eind aan het schaakseizoen 2012/2013. Het nieuwe schaakseizoen start op donderdag 5 september met een Algemene Ledenvergadering.

advertentie
advertentie