CU-SGP: Sociale Dienst 'te ver gegaan'

3 juli 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De regiofractie van de ChristenUnie-SGP vindt dat het beleid van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) te ver is doorgeslagen in haar bezuinigen. Het nieuwe beleid in de vorm van het persoonlijk minimabudget (PMB), dat in 2012 in plaats van de langdurigheidstoeslag kwam, heeft naar de mening van deze fractie niet de beoogde doelstelling bereikt. "De doelgroep heeft onvoldoende gebruik gemaakt van de voorzieningen. Het beschikbare budget is niet besteed", aldus woordvoerder Eric Boersma tijdens de vergadering van de de Drechtraad van 2 juli in Dordrecht.

Boersma meent dat het minimumbeleid van de SDD te stringent en ondoorzichtig is. Hierdoor vallen veel mensen buiten de boot en ontstaan schrijnende situaties. Hij baseert zich hierbij onder meer op de bevindingen van het rapport van de rekenkamercommissie Dordrecht over de bijzondere bijstand. Boersma mist bij de toewijzing van de bijzondere bijstand maatwerk. De voorgestelde maatregelen vindt hij niet ver genoeg gaan.

Als reactie zegde portefeuillehouder Bert van de Burgt tijdens de vergadering toe in 2014 met een evaluatie van het gehele beleid te komen. Ook beloofde hij dat de Drechtraad in de komende maanden wordt geïnformeerd over de effecten van het beleid.

advertentie
advertentie