Sliedrecht komt in Papendrechtse handen

3 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT - De lokale website Sliedrecht.net wordt nieuwe leven ingeblazen. Sliedrechter Martin Korevaar had door veranderende werkzaamheden weinig tijd meer om de website actueel te houden en heeft daarom website afgelopen week overgedragen aan Papendrechter Hans Huisman.

Hans Huisman is sinds 1999 actief met Papendrecht.net en 5 andere .net sites in de regio. Sliedrecht.net is voor Hans het laatste puzzelstukje dat de Drechtsteden compleet maakt.

Martin Korevaar was reeds in 1995 gestart met Siedrecht.net. In die tijd had zelfs de gemeente Sliedrecht nog geen eigen website.

Korevaar vertelt nostalgisch: "Zodra ik via m'n pieper te horen kreeg dat er een brand of ongeval in Sliedrecht was, sprintte ik naar m'n auto om foto's te maken voor de website. Al snel had ik een leuke samenwerking met hoofdredacteur Leo van Teeffelen van Het Kompas en met fotograaf Richard van Hoek. Het was voor mij een pure hobby, waar ik al snel zo'n drie dagen per week tijd in stopte".

In 1998 werd de stichting Drechtweb opgericht, waar Sliedrecht.net, Papendrecht.net, Ambacht.net, s-gravendeel.net en Dordt.nl bij aangesloten waren. Het doel was om de digitale steden met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. Daar leerden Korevaar en Huisman elkaar kennen en was een goede samenwerking begonnen.

Inmiddels heeft Huisman alle digitale Drechtsteden onder zijn beheer. “Het is een behoorlijke klus om de zes websites dagelijks actueel te houden. Eerlijk gezegd is het financieel aantrekkelijker om gewoon websites te bouwen. Maar deze sites zijn een mooi visitekaartje en netwerkmiddel voor m'n bedrijf. Ik zie het ook als

een stukje maatschappelijk ondernemen, waarbij je wat terug kunt doen voor de samenleving", aldus Huisman.

advertentie
advertentie