Afbeelding

Sliedrecht niet tegen gevaarlijk transport op Betuwelijn

7 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het college van B en W staat niet afwijzend tegenover het benutten van de Betuwelijn voor transport van gevaarlijke stoffen. ,,Daar is nog voldoende capaciteit voor en de veiligheidsvoorzieningen zijn erop afgestemd", antwoordt het college de fractie SGP-ChristenUnie, die de kwestie had voorgelegd.

,In 2012 is slechts 8 procent van het aantal transporten met gevaarlijke stoffen gerealiseerd op basis van wat volgens de overeenkomst 'Basisnet spoor' jaarlijks mag plaatsvinden. Alle voorzieningen om een incident te kunnen bestrijden zijn gebaseerd op de aantallen in deze overeenkomst", legt het college per brief uit. ,,Een wijziging van de route van gevaarlijke stoffen en daarmee dus het intensievere gebruik van de Betuwelijn kan bovendien de veiligheid op andere trajecten verbeteren."

Het college schrijft dit naar aanleiding van de vraag die de SGP-CU had gesteld. De fractie wilde een officieel standpunt van het college horen in de discussie die in verschillende gemeenten langs de Betuwelijn was opgelaaid na de treinramp in het Belgische Wetteren. Wethouder Boerman van Hardinxveld-Giessendam had al snel na de ramp laten weten dat zijn gemeente wil meedenken over gevaarlijk transport via de Betuwelijn.

advertentie
advertentie