Beatrixziekenhuis behaalt wederom Topzorg-predikaten

8 juli 2013 om 00:00 Nieuws

Het Beatrixziekenhuis is gekozen als één van de voorkeurszorgaanbieders voor de genoemde behandelingen. Hiervoor heeft Menzis een vergelijkend onderzoek gedaan tussen verschillende ziekenhuizen. "We zijn erg trots op dit resultaat", zegt Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis. "Voor de behandeling van liesbreuk ontvingen we eerder ook al een Topzorg-predikaat en nu ook voor de behandeling van slaapapneu. Als ziekenhuis vinden we het leveren van kwalitatief de beste zorg dichtbij belangrijk voor onze patiënten. Daarnaast is Planetree een aandachtspunt binnen onze manier van werken, waarbij we de patiënt centraal stellen. Het behalen van de predikaten laat zien dat we dit goed doen."

REGIO - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft wederom twee Topzorg-predikaten in de wacht gesleept. Hierbij gaat het om de behandelingen aan liesbreuk en slaapapneu (OSAS). Eerder ontving het ziekenhuis een predikaat voor de behandeling van borstkanker, meniscus, spataderen, staar, knieën en hernia's. Zorgverzekeraar Menzis kent Topzorg-predikaten toe als kwaliteitsstempel voor de behandelingen in ziekenhuizen die voldoen aan strenge criteria.

Liesbreuk

Voor patiënten met een liesbreuk is het van belang dat zij zo snel mogelijk in dagbehandeling worden geopereerd door een ervaren behandelteam. "Voor patiënten is het prettig zo snel mogelijk te weten waar ze aan toe zijn", aldus Rutger-Jan Renger, chirurg in het Beatrixziekenhuis. "Wanneer de pre-operatieve onderzoeken geen bijzonderheden opleveren, krijgen ze dezelfde dag te horen wanneer de operatie plaatsvindt. En als alles goed gaat, mag de patiënt op de dag van de operatie ook weer naar huis. Op deze manier komen we tegemoet aan de wens van onze patiënten."

Slaapapneu

Bij de behandeling van slaapapneu is er in het Beatrixziekenhuis onder andere aandacht voor aanvullende behandelmogelijkheden zoals stoppen met roken en afvallen en wordt de patiënt begeleid door een gespecialiseerd verpleegkundige. "Een slechte nachtrust heeft een grote impact op een mens en zijn functioneren in het dagelijks leven", zegt Mohammed Saboerali, longarts in het Beatrixziekenhuis. "Daarom is het van groot belang dat de patiënt goed begeleid wordt. Onderdeel van een goede begeleiding is goede voorlichting, waarvoor we voldoende tijd reserveren."

Bij het toekennen van TopZorg heeft Menzis de wensen van de patiënt voorop gesteld. Bij slaapapneu is hiervoor ondermeer een onderzoek van de Apneu vereniging gebruikt naar de ervaringen van patiënten. Patiënten zijn gevraagd naar hun ervaringen met wacht- en doorlooptijden en voorlichting en begeleiding en hebben een waardering van de kliniek als geheel gegeven. Zorgaanbieders die niet voldoende waardering van patiënten krijgen, komen niet in aanmerking voor TopZorg.

advertentie
advertentie