PvdA viert opening speeltuin Baanhoek West

14 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De PvdA vierde vrijdag 12 juli samen met de jonge inwoners van Baanhoek West dat er eindelijk een volwaardige speelgelegenheid is. Al vanaf eerste bewoning van deze wijk was er behoefte aan zo'n voorziening. Toezeggingen over speel- en andere buurtfaciliteiten werden door de bijgestelde bouwsnelheid niet of pas later uitgevoerd.

De huidige speelvoorziening is mede op aandringen van de PvdA op deze (tijdelijke) locatie gerealiseerd. In de toekomst zal deze locatie verhuizen naar haar definitieve plek in de wijk. Dat er echter een meer dan dringende behoefte was aan een speelplaats werd al vanaf de eerste dag duidelijk. Nu deze week een start is gemaakt met een schoolvoorziening in de wijk lijkt het erop dat Baanhoek West langzaam maar zeker volwaardige voorzieningen in de wijk gaat krijgen zoals die aan de bewoners in de verkoopbrochures zijn beloofd.

De PvdA hoopt dat met de realisatie van de tijdelijke huisvesting voor de Anne de Vriesschool er nu ook ruimte en aandacht komt voor andere wijkfaciliteiten zoals een buurt- of verenigingshuis zodat ook de andere bewoners een ontmoetingspunt krijgen van waaruit de sociale cohesie in Baanhoek West zich verder kan gaan ontwikkelen. De kinderen hebben elkaar in ieder geval al gevonden op de hoek van de Pergolesilaan. Voor de PvdA was dit aanleiding om hier vlak voor de vakantie aan de gebruikers van de speeltuin de nodige buitenspeelattributen uit te delen.

advertentie
advertentie