'Bootjeshelling in Schaarhaven uitgesloten'

30 juli 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dat de Schaarhaven de locatie wordt voor de door de raad gewenste bootjeshelling lijkt uitgesloten. Tenminste, dat denkt Niek van Horssen van de groothandel in sigaren op Baanhoek 202. Hij heeft onlangs van de gemeente toestemming gekregen zijn pand uit te breiden. ,,En dat gaat dus niet samen met een bootjeshelling op die plek", aldus de ondernemer.

Van Horssen B.V. verhuisde in 2000 van Hardinxveld-Giessendam naar Sliedrecht. Hij kocht het perceel Baanhoek 200-202, inclusief groenstrook, en heeft van het begin af aan de wens uitgesproken de 800 vierkante meter groen te gebruiken voor uitbreiding van zijn bedrijf. Daarvoor had hij echter een wijziging in het bestemmingsplan nodig en die heeft de gemeente al die jaren niet willen geven. Tót de raadsvergadering van 26 juni. De voltallige raad nam het op voor Van Horssen en eiste van wethouder Johan Lavooi de groenbestemming voor de strook te laten vallen en groen licht te geven voor de bedrijfsuitbreiding. Lavooi had geen keus en zegde toe. ,,En u kunt beter uw woord houden anders heeft het college echt een probleem", gaf raadslid Leen Huijser (SGP-CU) de wethouder nog mee. ,,Het is bedroevend dat de gemeente met de ondernemer in 13 jaar tijd geen overeenstemming heeft kunnen bereiken. Van Horssen is al die tijd aan het lijntje gehouden."

,,We zijn inderdaad jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd", beaamt Van Horssen. ,,Maar nu zit de vaart er goed in. We hebben op 15 juli een prima gesprek gehad met diverse mensen van de gemeente die deze kwestie heel serieus nemen", vertelt de ondernemer opgelucht.

Na de bouwvak laat Van Horssen een schetsontwerp maken. ,,Ons idee is het nieuwe pand deels over het water te bouwen. De helft van het water is namelijk ook van ons. Dit idee moet uiteraard nog goedgekeurd worden door gemeente, waterschap en hoogheemraadschap. Met alle instanties worden na de vakantie de gesprekken voortgezet."

Dat de Sliedrechtse gemeenteraad zich tegelijk sterk maakte voor de uitbreiding van zijn bedrijf én een bootjeshelling in de Schaarhaven bevreemdt Van Horssen. ,,Dat gaat mijns inziens niet samen."

advertentie
advertentie