Werk in Balans

30 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Veel mensen ervaren spanningen in hun werk. Reorganisaties, veeleisende managers, onverschillige collega's; de werkvloer kan een broeinest zijn van ongezonde stress. Als spanningen langere tijd blijven bestaan, kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, pijn in de nek, slaapproblemen, trillingen, hartkloppingen, lusteloosheid, sombere gedachten. Deze klachten kunnen er uiteindelijk toe leiden dat men geen energie of motivatie meer kan vinden voor de bezigheden op het werk en daarbuiten. Je hebt het gevoel opgebrand te zijn.

De afdeling Preventie van Yulius start op 10 september in Dordrecht met de cursus Werk in Balans. De training is bedoeld voor mensen tussen de 21 en 60 jaar die veel stress in hun werk ervaren en daar verandering in willen brengen. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur leren deelnemers omgaan met de werkdruk en spanningen. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt om stress beter het hoofd te bieden. Doel van de cursus is de spanningsklachten, die samenhangen met het werk, te verminderen en zo een burn-out te voorkomen. De kosten bedragen 40 euro.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie van Yulius, tel. 078-6545075 (tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag) of e-mail preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie