Afbeelding

Column: Komkommertijd

5 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Het is hartje zomer en midden in de bouwvak. Dat betekent dat het komkommertijd is. Niet dat we nu massaal komkommers verorberen...maar het betekent dat er niets te doen is. Kranten zijn dun, op de televisie niets dan herhalingen en overal is het rustig. Er zijn weinig evenementen en dingen te doen ook in Sliedrecht en Hardinxveld. Op zich ook logisch. De meeste mensen zijn op vakantie en komen dus niet als je in deze weken iets zou organiseren. In plaatsen waar veel toerisme is gaat dat heel anders. Daar zijn evenementen ten overvloede. In onze omgeving komen vrijwel geen toeristen. Er is ook helemaal niet voor ze te doen of te zien. Voor een enkel interessant museum ga je geen caravan installeren of hotelkamer huren.

Daar komt nog eens bij dat er geen campings en hotels zijn! Is onze omgeving dan echt zo saai? De enige attractie waar veel mensen op af komen is dan wel voor een deel in Sliedrecht gebouwd, maar ligt nu in Dordrecht. Jammer eigenlijk dat ze die ark niet gewoon in Sliedrecht in de haven hebben laten liggen. Dat zou toch een lekkere oppepper zijn geweest voor onze economie! Enkele duizenden bezoekers per dag die voor of na het bezoek aan de ark nog even het centrum in gaan om te winkelen of om wat te eten. Een gemiste kans lijkt mij. Ik kan mij niet voorstellen dat die paar binnenvaartschepen die er nu liggen erg veel bijdragen aan onze plaatselijke economie namelijk. Wij zijn met zijn allen ook niet zo van de terrasjes op de een of andere manier.

Waar in andere dorpen en steden hele pleinen worden gevuld met gezelligheid en vakantiegevoel zijn er hier slechts enkele stoeltjes beschikbaar bij een cafetaria of kroeg. Gek toch eigenlijk. Als ik ergens anders ben ga ik wel op een terras zitten en in mijn eigen dorp doe je dat niet zo snel. Bang om in het openbaar gezien te worden met een biertje misschien? Ik weet het eigenlijk niet. Het betekent wel dat de mensen die onze dorpen bezoeken nergens terecht kunnen. Een probleem van 'de kip of het ei', dus. Heel af en toe ga ik wel eens met mijn gezin lunchen op het pleintje in de Kerkbuurt in Sliedrecht. De laatste keer was het heel mooi weer en dus zijn we op het terrasje neergestreken. Na heerlijk te hebben gegeten kwam ik op het idee om een softijsje met chocoladedip te bestellen. Nadat het vriendelijke meisje ze bij onze tafel had gebracht begon de ellende. Hoe eet je een, aan alle kanten druipend ijsje, op een terras waar iedereen je kan zien? Het antwoord is: Niet Doen!! Tegen alle mensen die dit hebben moeten zien zeg ik: sorry! Dat dan weer wel.

advertentie
advertentie