IHC Merwede boekt grootste order ooit

9 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - IHC Merwede heeft zijn grootste opdracht ooit binnengehaald. Het maritiem concern uit Sliedrecht gaat zes schepen bouwen voor de Braziliaanse olie-industrie met een totale waarde van ruim 1 miljard euro. Dat heeft bestuurslid Bram Roelse vrijdag bevestigd.

Het gaat om zogenoemde pijpenleggers. De zes vaartuigen zullen door het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobas worden ingezet voor de ontwikkeling van olievelden voor de kust van Brazilië.De schepen worden grotendeels gebouwd op de werven van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. De klus biedt 4000 mensen bij IHC en toeleveranciers een jaar werk, zegt Roelse. De oplevering van de schepen is gepland tussen de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016.

IHC Merwede verwacht dat mede door deze megaorder de omzet dit jaar met 10 procent toeneemt tot rond de 1 miljard euro. Ook de winstgevendheid zal verbeteren, aldus Roelse. Vorig jaar boekte het concern een nettowinst van 37 miljoen euro.

Zowel de omzet als de winst van het concern stond vorig jaar onder druk als gevolg van de economische malaise die ook de scheepsbouwsector hard raakt. De Braziliaanse opdracht komt dan ook als geroepen voor IHC Merwede.

IHC Merwede heeft in de loop der jaren een goede reputatie verworven in de Braziliaanse olie-industrie. Momenteel werkt het bedrijf aan vier andere schepen die ook door Petrobas zullen worden ingezet in de Braziliaanse wateren. De opdrachten hiervoor werden vorig jaar binnengehaald.

IHC Merwede heeft meer dan 3000 werknemers in Nederland en op locaties elders in de wereld. Het bedrijf ontwerpt en bouwt geavanceerde vaartuigen en apparatuur voor met name offshore-activiteiten. Tot de klanten behoren olie- en gasconcerns, baggerbedrijven en overheden.

advertentie
advertentie