Afbeelding

Ad de Waard geschrokken van beschuldigingen

15 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wethouder Ad de Waard zegt geschrokken te zijn van de felle bewoordingen van VVD en PRO Sliedrecht. De partijen beschuldigden De Waard vorige week ervan 'misleidende informatie' te hebben verstrekt aan de gemeenteraad toen een mogelijke rotonde tegenover Heeren van Slydregt werd besproken. De wethouder ontkent dit stellig.

Door Caroline Voorbergen

,,De verstrekte informatie is niet onjuist", zegt De Waard, die ook ontkent de VSO (Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen) om de tuin te hebben geleid. ,,De VSO is uitgebreid en volledig geïnformeerd."

Bij de vereniging leeft al jaren de wens voor een rotonde bij het station. De VSO liet daarom adviesbureau Adcim een ontwerp maken. Dit ontwerp heeft de gemeente Sliedrecht in 2012 naar de afdeling verkeer van de gemeente Dordrecht gestuurd met het verzoek om advies. Dordrecht adviseerde de rotonde niet aan te leggen om meerdere redenen. Zo heeft de rotonde een te kleine straal waardoor vrachtverkeer deels over het trottoir zal gaan. Ook is er geen ruimte voor een doorgaand fietspad, waardoor fietsers over het Stationspark verder moeten. Bovendien zouden enkele beeldbepalende kastanjebomen, die net na de oorlog gepland zijn en gezond zijn, moeten sneuvelen.

De rotonde zou dus groter moeten dan op de schets van Adcim, concludeerde de gemeente, die daarop een eigen tekening maakte van zo'n alternatieve grotere rotonde. Maar om die te realiseren bleek een deel van het parkeerterrein, eigendom van NS, nodig en die partij wil niet verkopen, ook niet als de parkeerplaatsen in de directe omgeving gecompenseerd worden. ,,Dit argument hebben wij dus niet gebruikt om het ontwerp van Adcim af te wijzen, zoals PRO Sliedrecht en VVD stelden, maar om aan te tonen dat een grotere rotonde niet haalbaar is", legt De Waard uit.

De portefeuillehouder Verkeer benadrukt verder dat ook hij zich zorgen maakt over de huidige ontsluiting van Stationspark I. ,,Maar een rotonde is niet de oplossing gebleken. Los van bovenstaande knelpunten vinden wij 500.000 euro te veel geld voor een verkeersprobleem dat zich alleen in de avondspits een half uur voordoet. Wij gaan nader onderzoek doen naar minder ingrijpende oplossingen om de verkeersafwikkeling te verbeteren."

advertentie
advertentie