Candye Kane start tour in Havana

15 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Havana aan de Stationsweg in Sliedrecht is gekozen als club waar de Amerikaanse Bluesdiva Candye Kane haar Europese tour gaat starten. Met haar Amerikaanse band zal ze na Nederland touren door België, Noorwegen, Frankrijk en Zwitserland. Donderdagavond 29 augustus zal Havana haar begroeten. Kaarten kunnen inmiddels gereserveerd worden. Naast Candye Kane zal er nog een openingsact zijn zodat de hele avond gevuld gaat worden met swingende muziek.

Paco Struijk, de eigenaar van Havana, werd benaderd door bluesliefhebber Joris van Wijngaarden, die al jaren met het idee rondloopt om een muziekpodium tot leven te brengen in het Sliedrechtse. Afgelopen jaren werkte de twee samen voor de organisatie van Baggerpop. Van Wijngaarden begon in 2006 met de stichting United by Music die inmiddels met veel succes een bekende naam in het circuit wordt. Van Wijngaarden: "Al jaren loop ik met het idee rond om ergens in Sliedrecht een muziekpodium te hebben waar we 'live' bands kunnen laten optreden. Muziek gemaakt door en met muzikanten op een podium vind ik de ultieme manier van genieten van muziek. Indertijd ben ik samen met Candye Kane uit San Diego, Californië, op het idee van United by Music gekomen en zo ben ik wereldwijd in de Bluesscene gerold. Daardoor ken ik veel muzikanten en die zijn altijd op zoek naar podia waar ze kunnen optreden". Paco Struijk en Joris van Wijngaarden gaan dit idee nu dus vormgeven met een optreden van een van de grootste zangeressen in de hedendaagse blueswereld.

Candye Kane

Zevenmaal genomineerd voor de Nationale Blues Awards, een superheld en the toughest girl alive Candye Kane is een artieste. Haar elfde cd, Sister Vagabond, werd uitgebracht in Augustus 2011 bij Delta Groove Records en het was twee maanden lang de nummer 1 in the Living Blues Charts. Kane is een blueszangeres en songwriter uit het oosten van Los Angeles die haar bijnamen niet zomaar gekregen heeft. Net voor de zomer kwam haar twaalfde cd uit: Coming out Swinging. Ook op deze cd speelt het supertalent op gitaar, Laura Chavez, weer een belangrijke rol. Samen met Candye Kane schreef ze enkele nummers. Bijna alle songs zijn gebaseerd op levenservaringen waarbij de jarenlange strijd met kanker haar de bijnaam 'Superhero' bezorgde. Ze heeft wereldwijd al opgetreden voor presidenten en internationale filmsterren, maar haar weg naar succes was niet altijd zo makkelijk en glamoureus.

Candye werd opgevoed in een arme familie in East L.A. en was voor de tijd dat ze 21 was al moeder, punk rock, hillbilly en blues artiest. Twaalf cd's, zeven record labels, miljoenen internationale kilometers en ontelbare awards later, heeft Miss Kane laten zien dat ze een echte overlever is. Kane combineert verschillende soorten muziek, een kleurrijke combinatie van traditioneel en eclectisch. Kanes' live shows zijn inmiddels legendarisch. Ze eert de moedige bluesvrouwen uit het verleden, maar staat met beide voeten in het heden. Ze zingt, schreeuwt, kreunt door een leven vol lijden en het overwinnen van obstakels. Aangekleed in fel gekleurde veren, glitters en lovertjes ziet Candye er altijd uniek uit.

Candye Kane stond eveneens aan de wieg van United by Music, een charity waar mensen met een verstandelijke beperking ook de blues vertolken. Candye is als coach van groot belang geweest voor het succes van deze groep enthousiaste en zeer getalenteerde muzikanten. Samen met Joris van Wijngaarden heeft ze United by Music al in meerdere landen een eigen gezicht gegeven. Onlangs was ze aanwezig bij de benefietavonden in de Lockhorst.

De band waarmee Candye door Europa gaat toeren bestaat uit de al genoemde talentvolle gitariste Laura Chavez. Laura wordt in Amerika "the next Stevie Ray Vaughn" genoemd. Ze speelt inmiddels al 5 jaar samen met Candye Kane. Daarnaast komt de ervaren Kennan Shaw op basgitaar mee en op drums Kurt Kalker.

Donderdag 29 augustus wordt opgetreden vanaf 20.00 uur in Havana in Sliedrecht. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Er zal een voorprogramma zijn. De entree bedraagt 8 euro per persoon. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij cafehavana@live.nl, Info@unitedbymusic.nl of telefonisch 06-10831227.

advertentie
advertentie