Tiener overleden aan drugs

26 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een 16-jarige meisje uit Sliedrecht is zondag overleden aan drugs. De politie kan nog niet bevestigen of het om vervuilde xtc-pillen ging en heeft de zaak in onderzoek.

De tiener was tot de zomervakantie leerlinge van de Lage Waard in Papendrecht. Ze heeft afgelopen juni haar diploma Theoretische Leerweg behaald en zou na de vakantie aan haar vervolgopleiding beginnen. Haar klasgenoten en docenten zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Aangezien deze zomer meer jongeren zijn overleden aan drugs, waarschuwde het Trimbos instituut afgelopen vrijdag in de media voor een roze pilletje met daarop een gespiegeld vraagteken, dat momenteel verkocht wordt als xtc. Bij tests op twee van dit soort pillen zijn hoge doseringen van de gevaarlijke stof PMMA gevonden. Normaal gesproken zit in xtc de werkzame stof MDMA. In de vraagtekenpillen zit geen MDMA, maar PMMA. Uren na het innemen van de pil kunnen ernstige lichamelijke klachten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur. Dat kan dodelijk zijn.

Een familielid benadrukt dat het niet om dit roze pilletje gaat, maar een ander 'verkeerd' pilletje. Hij heeft deze informatie verkregen via de vriend van het overleden meisje.

advertentie
advertentie