Junglehutten verrijzen op IJsbaanterrein

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Knutselen in de grote creatent, timmeren aan hutten in de buitenlucht, maar ook dansen, drummen of voetballen. De Knotsweek op het IJsbaanterrein in Sliedrecht is maandag begonnen met bijna 500 kinderen. Het thema dit jaar is jungle. Er staan grote houten oerwouddieren op het terrein en de huttenbouwers worden gestimuleerd een echte junglehut te bouwen. Bij al deze activiteiten worden de kinderen begeleid door 100 vrijwilligers. ,,Het is echt een fantastische groep met veel jongeren van 16/17 jaar, maar ook mensen uit de politiek die de hele week meehelpen. Dat moedigen we natuurlijk alleen maar aan", zegt jongerenwerker Henk van Griensven.

De politiek kwam op de eerste dag ook een kijkje nemen in de persoon van Bram van Hemmen die zo zijn eerste Knots meemaakte. ,,Wat een prachtig feest! #mooiSliedrecht in optima forma", twitterde hij.

Knots wordt vrijdag afgesloten met het slotfeest waarbij de kinderen zich kunnen uitleven op een groot jungle springkussen en een professionele klimmuur. Dan vindt ook de huttenkeuring plaats.

advertentie
advertentie