'Trekpleisters' bundelen krachten

29 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Toeristische trekpleisters in het rivierengebied bundelen de krachten voor het behoud van cultuurhistorisch erfgoed. Zeven betrokken partijen tekenden woensdag 28 augustus een intentieverklaring voor de oprichting van een zogenaamde 'nieuwe generatie coöperatie'.

Door samen te werken willen de leden van de coöperatie de toeristische aantrekkingskracht van het rivierengebied vergroten. Het betreft grofweg het gebied van Dordrecht en Kinderdijk tot Beesd en Zaltbommel.

De intentieverklaring is ondertekend door: Mevrouw Ien Stijns, voor Stichting Museum Slot Loevestein, de heer Frans baron van Verschuer, voor Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, de heer Wout de Jong, voor Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, de heer Peter van Beek, voor Museum de Biesbosch, de heer Dick Verheijen voor Nationaal Park de Biesbosch, mevrouw Ariane Riep, voor Nationaal Baggermuseum, de heer Piet Hoogendoorn, voor Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost.

Iemke Bruseker (Regionale Ontwikkelmaatschap Toerisme) en Burgemeester Coert van Ee (vice-voorzitter regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) waren aanwezig namens de betrokken gemeentes om aan te geven dat zij het initiatief van harte ondersteunen.

advertentie
advertentie