Computercursus Anders Actieven

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zoals de Anders Actieven (SWS) al jaren doen starten zij in september/oktober weer met nieuwe cursussen computeren. Deze cursussen worden gegeven door enkele deskundige vrijwilligers die als hobby computeren hebben. Er wordt les gegeven in drie verschillende cursussen.

Heeft u nauwelijks of geen ervaring met de computer dan is de cursus Computeren voor beginners om mee te beginnen een heel goede keus.

Is er al wat meer ervaring met de computer en wilt u uw foto's op orde brengen dan is de cursus met het gratis programma Picasa een goede keus.

Ook een leuke cursus is een fotoboek leren maken met bijvoorbeeld het gratis programma Albelli. Hiermee worden bijv. uw vakantiefoto’s in een mooi fotoboek verzameld.

De beginnerscursus computeren is het leren omgaan met een computer vanaf het begin. U leert omgaan met de computer en begrijpen wat u er mee kunt. Tevens wordt er in deze cursus les gegeven in het leren e-mailen en internetten. Hoe maken we een email en hoe zoeken we iets op het internet. Voor deze cursus kunt u zich vanaf heden weer opgeven. De cursus wordt gegeven op maandagochtend van 9.30-11.30 uur bij voldoende deelname en begint 30 september. De kosten voor deze cursus bedragen € 75,- voor 12 lessen, inclusief lesmateriaal.

Er zal les gegeven worden met het fotoprogramma Picasa, bij de meeste mensen welbekend. U leert hiermee uw vakantiefoto's en andere foto's te ordenen waar u eigenlijk al jaren geleden aan moest beginnen. Het is een gratis programma met als voornaamste functie het ordenen van de berg foto's die men in de loop der jaren vergaard heeft. De cursus Picasa wordt gegeven elke dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur en begint 1 oktober. De kosten voor deze cursus bedragen € 40,- voor 5 lessen, inclusief lesmateriaal.

In de cursus met Albelli wordt u geleerd een fotoboek op de computer te maken met bijv. het gratis programma van Albelli. Tegenwoordig neemt het aantal mensen dat een fotoboek van bijv. vakantiefoto's of foto's van kleinkinderen via het internet wil bestellen toe. De cursus met Albelli wordt gegeven elke dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur en begint 5 november. De kosten voor deze cursus bedragen € 40,- voor 5 lessen, inclusief lesmateriaal.

advertentie
advertentie