'Een unieke variatie aan kramen'

4 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een touwtje van 4 meter, precies de lengte van een kraam, lopen Eddy Hoogendoorn en Leon Boer over Kerkbuurt-West. Zo meten ze exact de plekjes op van alle 150 kramen die daar op zaterdag 14 september komen te staan. ,,Je krijgt er na vier jaar wel handigheid in, hè", lacht Boer. De heren vormen samen met Sandra Boer de organisatie van de Late Summer Fair. ,,Het grootste evenement van Sliedrecht", zeggen ze trots.

De vierde editie belooft weer een waar spektakel te worden. ,,Het wordt steeds groter en dat komt door onze unieke variatie aan kramen", weet Sandra Boer. ,,Het gaat op de Late Summer Fair niet alleen om de koopjes van ondernemers, maar ook om de demonstraties van huisvlijt en de promotie van goede doelenorganisaties. Het ene moment praat je met iemand van de kerk en even later sta je te kijken bij het tatoeëren. Die combinatie zie je nergens."

,,Tel daarbij het entertainment op en je hebt een heel compleet dagje voor het hele gezin", vult Hoogendoorn aan. ,,We hebben dit jaar een opblaasstormbaan van 20 meter lang waar iedereen zich gratis op kan uitleven. En we hebben voor het eerst een mini-kermis met een paar attracties voor de allerkleinsten. Hiervoor zijn muntjes te koop. Voor livemuziek wordt gezorgd op het podium bij Crescendo en het podium van Sliedrecht Bruist bij Waerthove." Eten en drinken kan op diverse punten op het gebied tussen de Grote Kerk en de A.W. de Landgraafstraat.

De kramen van alle goede doelenorganisaties zijn gesponsord door de Rabobank vanuit het coöperatief dividendfonds. Hiermee is de organisatie een contract van drie jaar aangegaan, waaruit de kraamhuur voor deze clubs wordt betaald.

Bij de commerciële kramen zijn bijna alle Sliedrechtse ondernemers terug te vinden. Ook drie autodealers doen mee. Zij presenteren hun nieuwste modellen. ,,Ondernemers hebben inmiddels ons concept goed begrepen, namelijk dat promotie het sleutelwoord is op de fair. Je meet je succes niet door aan het eind van de middag je kas op te maken, maar door je goede gesprekken te tellen. Die mensen komen later vanzelf wel bij je terug. Daar gaat het om", benadrukt Leon Boer.

Om goede gesprekken draait het zeker ook voor de politieke partijen. PRO Sliedrecht, CDA, PvdA en SGP-ChristenUnie hebben een kraam waar zij graag met Sliedrechters in discussie gaan.

Volgende week vindt u in Het Kompas een speciale bijlage over de Late Summer Fair.

advertentie
advertentie