Amato zoekt vers bloed

6 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Toneelclub Amato zoekt wat vers bloed om de gelederen te versterken.

Amato bestaat ruim 35 jaar en de spelers hebben er nog lang niet genoeg van. De club bestaat uit zeven vrouwen en vier mannen. De meeste spelers zijn de zestig al gepasseerd, sommige zijn zelfs al in de tachtig. Onder hen zijn mensen die jarenlang in andere toneelgroepen hebben gespeeld en dus veel ervaring hebben.

De spelers komen elke dinsdagmorgen van 09.45 uur tot 12.00 uur bij elkaar om te repeteren in De Reling aan de Industrieweg 13.

Nelly Bons, de begeleidster van de club, onderdeel van de activiteiten binnen de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS), vertelt: “Mensen denken dat Amato alleen maar bestemd is voor ouderen, dat was voorheen ook zo, maar sinds de doelgroep van SWS is verbreed kan iedereen vanaf 23 jaar kan bij ons komen spelen. Graag zelfs." Amato is geen club die alleen maar bezig is met repeteren; in de voorgaande jaren traden zij gemiddeld vier keer per seizoen op in Sliedrecht en omgeving in 'de Landvast' in Alblasserdam. Bij diverse instellingen worden zij steeds weer teruggevraagd en zijn zij een vast onderdeel van het jaar-activiteitenprogramma. Over het algemeen worden er sketches gespeeld, maar als het spelerspotentieel het toelaat, kunnen ook andere vormen van toneel worden gespeeld. De club beschikt over professionele geluidsapparatuur en een geluidsman.

“Voor ons is niet alleen het repeteren en spelen belangrijk, ook de onderlinge contacten en gezelligheid zijn van belang, één van de leden maakt bijvoorbeeld jaarlijks een complete Indische maaltijd en we gaan er ook elk jaar met z'n allen een dagje opuit" vertelt Nelly.

Mensen die belangstelling hebben om mee te spelen kunnen contact opnemen met Nelly Bons, 0184 414830 of f2h.pietbons@hetnet.nl.

advertentie
advertentie