Schaakkampioenen gehuldigd

8 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens de 78e Algemene Ledenvergadering  van Schaakvereniging Sliedrecht heeft voorzitter Jerry van Rekom alle kampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

Zo kreeg clubkampioen Peter van den Bergh voor de vierde keer de wisselbeker uitgereikt en werden ook Andrew Mensing (2e groep) en Jurgen de Haan (3e groep) een beker rijker. Snelschaakkampioen werd opnieuw Theo Dekker, terwijl Adrian Mensing de prijs voor de snelste elostijger ontving. De jeugdspeler steeg vorig seizoen maar liefst 100 elopunten. Bij de externe competities werden Adrian en Andrew Mensing, Martijn Stoker en Leo Koppelaar als beste scorers in het zonnetje gezet. Tijdens de ALV werden ook voorzitter Jerry van Rekom en penningmeester Henk Prins als bestuursleden herkozen, beiden weer voor 3 jaar. André van Dieën was de jubilaris die al 25 jaar lid is van de vereniging.

Na afloop vond de eerste ronde van de snelschaakcompetitie plaats die werd gewonnen door Niels Mijnster, die slechts 2 remises afstond en wel aan de nummer 2 van de eindstand, Robert van Rekom. De meeste verrassende naam in de top-10 is die van Joost Stoker, die zijn matige afgelopen seizoen snel van zich af wil spelen.

Opvallend waren ook de goede scores van de jeugdspelers Jorik Klein en William Gijsen, die al menig senior beentje wisten te lichten.

Volgende week donderdag begint de interne competitie. Nieuwkomers zijn welkom. Wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 078 - 6300400, deelt belangstellenden graag in.

advertentie
advertentie