Vox Von Braun en The Silhouettes in Elektra

7 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Zowel The Silhouettes als Vox Von Braun staan 14 september in Elektra om een optreden te verzorgen.

The Silhouettes (gitarist Ben Rider en toetseniste Marthe Jellema) uit Amsterdam maken opbeurende, bitterzoete, zeer catchy surfpop, boordevol koortjes en met een stevige sixties-injectie. VPRO's 3VOOR12 pikte The Silhouettes in het najaar van 2012 op en er volgden optredens op Crossing Border en begin 2013 op Noorderslag. Hun debuutplaat, 'The Silhouettes', kwam uit op 19 april dit jaar uit bij Goomah Music.

Vox Von Braun, de Groningse rockers, brachten eind 2012 hun tweede album 'Rich & On Wheels' uit en dat veroorzaakte een ware aardbeving in de alternatieve poppers. De LP werd in de loop van 2010 opgenomen in de Medway Studios in Brighton met Matthew Twaites en werd op verzoek gemixt door Peter Hayes van de Black Rebel Motorcycle Club. De Volkskrant noemde het een 'voortreffelijke, dreigende maar tegelijk bekoorlijke gitaarplaat'. Gezaghebbend Engels blog The Quietus noemde het 'the best indie rock record to come out of The Netherlands in recent times'. Vox Von Braun speelde dit jaar al op Noorderslag, bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD, ze openden de Gentse Feesten in de illustere Kinky Star Club en verzorgden alle Nederlandse supports voor Black Rebel Motorcycle Club.

Elektra is gelegen aan de Stationsweg 4 in Sliedrecht. Deuren gaan open om 20:00 uur. Aanvang is 22:00 uur. Entreekosten bedragen vijf euro.

advertentie
advertentie