Wethouder Ad de Waard kreeg wat verbeterpunten mee die hij in het voorstel moest verwerken.
Wethouder Ad de Waard kreeg wat verbeterpunten mee die hij in het voorstel moest verwerken.

Raad stemt unaniem in met verkeerslichten

11 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse gemeenteraad stemde dinsdagavond unaniem in met het voorstel van het college van B en W een kruispunt met extra rijstroken en verkeerslichten te realiseren bij de Ouverture. Daarmee is de (turbo)rotonde definitief van de baan.

De discussie werd reeds voor het zomerreces gevoerd en toen was al duidelijk dat de raad positief was over het voorstel. Wel kreeg wethouder Ad de Waard wat verbeterpunten mee die hij in het voorstel moest verwerken. Deze punten zagen de raadsleden terug in het definitieve plan. Zo had PRO Sliedrecht gehamerd op een betere communicatie over de besluitvorming met de Sliedrechters, vooral de bewoners in Baanhoek-West. De Waard zegde in het voorstel toe dit te doen via de wijkplatforms en de eerstvolgende nieuwsbrief Baanhoek-West (medio oktober). Ook wilde de partij een goede koppeling tussen de nieuwe verkeerslichten op kruispunt Ouverture met de twee bestaande verkeersregelinstallaties. Dit is opgenomen in het voorstel.

De realisatie van het nieuwe kruispunt kost 900.000 euro. Rijkswaterstaat financiert eenderde. De gemeente tweederde, maar krijgt vanuit de provincie een subsidie van 222.000 euro. Aan een rotonde hing een hoger prijskaartje: 1,8 miljoen.

advertentie
advertentie