Sliedrecht bijt tanden stuk op stug Pelikaan

15 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na in het gehele vorige seizoen ongeslagen te zijn gebleven weet men bij Sliedrecht weer wat verliezen is op eigen veld : Pelikaan ging er op sportpark De Lockhorst met de winst vandoor (1-3). Sliedrecht had geen afdoende antwoord op het defensieve spelconcept van de opponent uit Zwijndrecht en liep door eigen fouten in de verdediging grotendeels achter de feiten aan.

Trainer-coach John de Wolf was na afloop realistisch: ,,Dit is bitter, maar zulke dingen kunnen gebeuren in een competitie met heel veel concurrentie. Met name in de eerste helft waren wij niet onszelf en speelden te slap. Pelikaan was feller en profiteerde optimaal van ons zwakke ingrijpen bij dode spelmomenten waardoor zij op voorsprong kwamen. Voor het spel na de hervatting wil ik mijn team een groot compliment geven, er stond nu wel een team in het veld dat absoluut wilde winnen. Pelikaan had de mazzel een fantastische keeper in het doel te hebben staan, die de punten voor zijn team wist binnen te slepen."

Sliedrecht trachtte vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter De Gans een overwicht te bewerkstelligen, maar acteerde daarbij te slordig, waardoor soepel lopende combinaties vaak uitbleven. Een schot van Nilton Tavares Ramos raakte de lat en ook Dennis Verhoef was in het eerste half uur dichtbij een treffer. Pelikaan profiteerde tussendoor koeltjes van de kleine kansen die het geboden kreeg: Kevin de Geus (22e minuut) en Adama Kabbah (31e minuut) zagen hun inzet door onvoldoende ingrijpen in de Sliedrechtse defensie voor 100% verzilverd: 0-2.

Na de hervatting zette Sliedrecht aan voor een nieuw offensief, dat in de 67ste minuut succes had toen Nilton Tavares Ramos op de rand van buitenspel mocht doorgaan en doelman Pomp passeerde: 1-2. Sliedrecht leek op weg naar meer maar wist prima kansen niet te verzilveren. In de 85e minuut kwam de genadeklap toen Lerry Overgaauw bij één van de sporadische tegenaanvallen de winst voor Pelikaan definitief wist veilig te stellen. Extra zuur voor Sliedrecht was - vlak voor tijd - de rode kaart voor invaller Rens Verhoeven, waarbij arbiter De Gans volgens de Sliedrechtse leiding 'de emotionele reacties vanaf de complete Pelikaan bank te nadrukkelijk deed meetellen in zijn beoordeling van de in oorsprong onschuldige actie van de kleine middenvelder'.

advertentie
advertentie