Bijzonder keurmerk voor Vrijwilligerspunt SWS

16 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Namens het Vrijwilligerspunt van de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) heeft wethouder Johan Lavooi donderdag het keurmerk Steunpunt Vrijwillige Inzet van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) in ontvangst genomen. Het keurmerk werd met bijbehorend certificaat en muurbordje uitgereikt door mevrouw C. Kalhorn, lid van de toetsingscommissie van het NOV.

Door Jan Wieman

,,U kunt er trots op zijn dat dit keurmerk wordt uitgereikt aan het Vrijwilligerspunt binnen uw gemeente, want dit keurmerk is tot nu toe aan slechts 26 andere welzijnsorganisaties toegekend, SWS is dus de 27ste in Nederland. Met het keurmerk wordt aangetoond dat het beleid bij SWS op orde is", sprak Kalhorn.

De wethouder respondeerde dat hij inderdaad trots is maar ook dankbaar dat het keurmerk aan SWS is toegekend, hij overhandigde onmiddellijk het certificaat en muurbordje aan Charlotte Brouwer, coördinator van het Vrijwilligerspunt. ,,Jullie hebben het verdiend. Jij als beroepskracht en de vier vrijwilligers die het Vrijwilligerspunt hebben opgezet en bemensen zijn degenen die dit certificaat hebben verdiend. Het is het werk van SWS, niet van de gemeente. Jullie en de vrijwilligers staan hierbij centraal. De gemeente geeft de financiële ondersteuning," zei de wethouder die SWS en daarmee het Vrijwilligerspunt opriep door te gaan omdat vrijwilligerswerk een kwestie van lange adem is. ,,Er zijn steeds meer vrijwilligers nodig, door de bezuinigingen van de centrale overheid wordt steeds meer een beroep gedaan op de inzet van vrijwilligers."

De wethouder onderstreepte dat hij inziet dat er grenzen zijn aan die inzet maar dat hij samen met SWS graag die grenzen wil opzoeken. ,,Ga door, want daardoor kan de functionaliteit van SWS worden uitgebreid" zo zei hij.

Met de certificering wil Vereniging NOV vrijwilligersorganisaties stimuleren toe te werken naar een bepaald kwaliteitsniveau en ze daarvoor vervolgens publieke erkenning bieden. Organisaties die gecertificeerd worden, kunnen op een objectieve manier laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. Vrijwilligers weten dat ze binnen die organisaties kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten. Voor financiers, samenwerkingspartners en klanten is het zinvol te weten dat de organisatie haar vrijwillige inzet goed heeft geregeld. 

Het muurbordje zal ongetwijfeld binnenkort de gevel van De Reling opsieren.

advertentie
advertentie