Salsalessen in Sliedrecht

12 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dansschool 4Salsa start vrijdag 20 september met salsa-danslessen in Café Havana, Stationsweg 3. Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan diverse dansstijlen, zoals Salsa Cubana, LA-style Salsa, Bachata en Merengue.

De beginnerslessen starten om 21.00 uur. De semi-gevorderden beginnen een uur eerder. De kosten bedragen normaal gesproken € 165 per deelnemer, voor 16 lessen van 1 uur. Belangstellenden kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding (€ 119,95 voor de cursus), als zij voor de tweede les van de betreffende cursus betalen. Aanmelden voor een vrijblijvende, gratis proefles, kan via info@4salsa.nl. Leerlingen van 4Salsa kunnen gratis bijlessen volgen op andere lokaties. Op die manier kan, zonder extra kosten, meerdere keren per week worden gedanst.

4Salsa is actief in de volgende plaatsen: Hoogvliet, Spijkenisse, Rotterdam-Zuid, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Barendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, Dordrecht en Papendrecht. De dansschool verzorgt dagelijks lessen in onder andere L.A.-Style Salsa, Salsa Cubana, Salsa Rueda de Casino, Zouk, Kizomba, Bachata en Merengue.

Voor meer info: www.4salsa.nl, of 06-22250104.

De drijvende kracht achter dansschool 4Salsa is een echte Salsa-fanaat; Ronald Thuvis. Hij begon in 1996 met Salsa-dansen. Hij volgde onder andere lessen bij diverse dansscholen in Rotterdam en Den Haag. In Rotterdam leerde hij de Cubaanse stijl, terwijl hij in Den Haag vooral de L.A.-stijl Salsa leerde.

In 1998 begon Thuvis zelf les te geven aan een klein groepje enthousiaste leerlingen. Hij gaf een avond per week twee uurtjes les, maar de lessen sloegen echter zodanig aan, dat hij al snel besloot van zijn hobby zijn beroep te maken. Nu, 15 jaar later, is Thuvis zeven dagen per week met Salsa bezig, en verzorgt zijn dansschool danslessen in tien verschillende plaatsen in Zuid-Holland.

De dansliefhebber begon oorspronkelijk les te geven in Cubaanse Salsa. Drie jaar later schakelde hij over naar de L.A.-stijl. Daar was toen meer vraag naar. De L.A.-stijl is wat gepolijster en technischer, wat mooier om naar te kijken. Veel Cubaanse dansscholen verdwenen in die tijd.

De laatste jaren echter kan de oorspronkelijke Cubaanse stijl zich weer op een groeiende belangstelling verheugen. ,,Vandaar dat we vijf jaar terug deze stijl opnieuw in het programma hebben opgenomen, alsmede een aantal andere dansen, die momenteel veel in het uitgaansleven worden gedanst", vertelt hij.

advertentie
advertentie