'Stad en Streek, deze week!' op MerweTV

21 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Eén van de oudste radioprogramma's van MerweRTV 'Stad en Streek, deze week!' is vanaf 1 oktober te zien op MerweTV. Het praatprogramma van journalist Peter Donk is al vele jaren te beluisteren op MerweRadio. Nu komt er ook een tv-editie.

Eind jaren '90 in de vorige eeuw maakte het programma zijn entree op de zender. Op dit moment worden veel radioprogramma's van toen herhaald op de streekomroep. Van het programma verscheen in november 2000 een boek van de maker met honderd portretten van gemaakte interviews. Dat nu een tv-editie komt, ligt in de lijn van de tijd. In de eerste tv-aflevering is te gast oud-burgemeester van Sliedrecht Martin Boevée.

Programmamaker Peter Donk opperde zelf het idee. Hij maakt al jaren als vrijwilliger programma's bij de in Sliedrecht gevestigde omroep. ,,We leven in een videotijdperk. Beeld is belangrijker dan geluid aan het worden. Ik bedoel daarmee dat er steeds minder naar de radio wordt geluisterd. Overigens een prachtig medium! MerweTV gaat meer programma's brengen in de aanloop naar de omslag van analoog naar digitaal. Het praatprogramma 'Stad en Streek, deze week!' is een mooie aanvulling in de programmering", zegt Donk.

De komende maanden wordt uitgebreid gesproken met de Sliedrechtse oud-burgemeester Martin Boevée, het PVV-statenlid Henk de Vree uit Hardinxveld-Giessendam, Radio Rijnmond-presentator en Balkankenner Marcel van der Steen uit Nieuw-Lekkerland, oud-wethouder en burgemeester nu van Noord-Beveland Henny van Kooten, zakenman Robert Phillipo uit Hardinxveld-Giessendam en CDA-Europarlementariër Corien Wortmann-Kool geboren in Oud-Alblas.

De eerste zes afleveringen zijn opgenomen. Gedurende de hele maand staat in de programmering een gast geprogrammeerd. In november - in dit geval - zal aflevering twee te zien zijn. Alle programma's zijn op locatie opgenomen. Donk: ,,Veelal buiten in de tuin. We hebben daarvoor de prachtige zomermaanden gebruikt. Ook namen we in mei 2012 al een tv-programma op, dus we zijn er al wat langer mee bezig."

Voor MerweRTV is 'Stad en Streek, deze week!' een pijler. Het programma is een vast baken in de programmering. Het programma is bijna dagelijks te horen op MerweRadio. De tv-versie zal ook met enige regelmaat te zien zijn.

advertentie
advertentie