Kinderboekenweek klaar voor de start

21 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 59ste Kinderboekenweek vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober. Sport en Spel staan centraal met als motto: Klaar voor de start! In bibliotheek Sliedrecht is het alle dagen feest. Woensdagmiddag 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur zijn in de bibliotheek allemaal spelletjes te vinden. Van 'ouderwetse' spellen tot computergames. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Harmen van Straaten heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt van de hand van Loes Riphagen. Het Kinderboekenbal, de officiële opening van de Kinderboekenweek, vindt plaats op dinsdagavond 1 oktober.

Charlotte Dematons motiveert kinderen om haar tekening sport & spel af te maken. Dematons heeft een speciale sport & spel tekening gemaakt voor de bibliotheek. Maar de tekening is nog niet helemaal af. In een filmpje motiveert ze kinderen om de tekening af te maken, een foto ervan te maken en deze op Facebook te plaatsen.

75 scholen in de regio zijn lid van de bibliotheek en doen dus mee met de Kinderboekenweekactie: de tekening van Charlotte Dematons. Een jury kiest een aantal winnaars uit de ingezonden tekeningen van de leerlingen en er is een publieksprijs te winnen via www.facebook.com/kinderboekenweek2013. Op deze Facebookpagina kunnen kinderen een foto van hun tekening plaatsen. De tekening met de meeste likes ontvangt een grote poster van een tekening van Charlotte Dematons.

advertentie
advertentie