Dramatische start eerste schaakteam

22 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe seizoen dramatisch gestart. Tegen het versterkte Het Witte Paard 3 uit Sas van Gent werd een historisch grote nederlaag geleden; 2-6.

Sliedrecht 1 was op volle oorlogssterkte tegen de vooral uit Belgen bestaande tegenstander. Aanvankelijk leek zich een gelijkopgaande strijd  te voltrekken, die resulteerde in een 1,5-1,5 tussenstand. Kees Wessels overschatte zijn plan en kon al snel de koning omleggen. Daartegenover stond een prima winstpartij van Niels Mijnster, die bewees terecht in het eerste team te zijn opgenomen. Kopman Peter vd Bergh moest na een saaie partij met remise tevreden zijn.

Na de genoemde tussenstand ging het vooral aan de staartborden van Sliedrecht volledig mis. Zowel Hans Klein als Wim Pool verloren onverwachts. Daarna moest ook Theo Dekker zich gewonnen geven, na aanvankelijk een groot voordeel te hebben gehad. Zo was de strijd verloren en vochten Tobias Dekker en Bert van de Donk alleen nog voor een draaglijkere eindstand. Die kwam alleen door de remise van de Brabander.

Valse start dus van het Sliedrechtse vlaggenschip dat zich in de volgende wedstrijd tegen LSG 3 natuurlijk wil revancheren, maar dat zal lastig worden tegen de elo-favoriet van de derde klasse F.

advertentie
advertentie