Sliedrecht baalt van remise

22 september 2013 om 00:00 Nieuws

RIJSOORD - Met gezichten als oorwurmen verwerkten de voetballers van Sliedrecht direct na afloop de teleurstelling van de 2-2 bij Rijsoord. Het besef twee punten te hebben verloren, werkte stevig door in de gemoedstoestand van spelers en technische staf, het "déja-vu" gevoel, dit in het vorig seizoen al eens vaker te hebben moeten verwerken, was nadrukkelijk aanwezig.

De gemiste penalty in de slotseconden van de wedstrijd, het niet verzilveren van talloze 100% kansen, en de constatering de betere ploeg te zijn geweest, drukten de stemming na afloop behoorlijk. Ook trainer-coach John de Wolf had moeite met het accepteren van de harde feiten: ,,Eigenlijk is het heel simpel: het draait in voetbal nu eenmaal om het scoren; je kunt de tegenstander dan ook zo nadrukkelijk de wil opleggen, als je dat niet uitdrukt in de score, krijg je wel eens het deksel op de neus. Ons positiespel was prima, de inzet en de wil om te winnen waren aanwezig, echter ontbrak te vaak de eindpass, essentieel voor het creëren van de scoringsmogelijkheden."

De keuzeheer van Sliedrecht durfde niet te kijken op het moment dat Nilton Tavares Ramos ver in blessuretijd de strafschop miste, nadat Gerome van Zonderen de bal met de hand uit het doel had geslagen. Doelman Michael Beckers ontpopte zich als held van "de Kraaien" door de inzet van de topscorer van Sliedrecht te pareren. Het was het enerverende slotakkoord van een wedstrijd waarin Sliedrecht verreweg het grootste aandeel had, maar verzuimde dit nadrukkelijk in de score tot uiting te brengen.

Rijsoord kreeg daarbij meteen na het eerste fluitsignaal van arbiter Van de Perk een extra steuntje in de rug, toen Mike van Gool een vrije trap van Sander Barragan kon binnenkoppen (1-0). Sliedrecht liet zich door deze valse start niet ontmoedigen, ontwikkelde een groot veldoverwicht en kwam na 22 minuten langszij, toen Nilton Tavares Ramos een vrije trap langs de muur van Rijsoord binnen schoot : 1-1. Nog voor rust kreeg Sliedrecht dé kans op voorsprong te komen, Sander Vink schoot van dichtbij echter hoog over.

Toen de meeste toeschouwers nog aan de laatste slok koffie zaten, profiteerde Luciano van Harlingen meteen na de hervatting van blunderend optreden in de Rijsoord defensie: 1-2.

Sliedrecht hield het heft in handen, maar het voerde het goed verzorgde positiespel vaak te ver door, waardoor het doel van Rijsoord niet echt onder druk kwam te staan. Rijsoord loerde op de sporadische kansen en verzilverde er ééntje in de 76e minuut toen Sander Barragan een afvallende bal snoeihard afrondde: 2-2. De turbulente, eerder omschreven slotfase van de wedstrijd kon aan deze stand verder niets meer veranderen.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Wesley de Wolf, Levy Liesdek, Rob Kanters ; Berry de Groot, Sander Vink, Stefan van Dam ; Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.