Geslaagde competitiestart Sliedrecht Sport

22 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een prima 3-1 zege op nieuwkomer Apollo 8 uit Borne zijn de volleyballers van Sliedrecht Sport goed uit de startblokken gekomen bij de aanvang van het nieuwe seizoen in de Topdivisie. De setstanden waren 25-22,25-21, 21-25,28-26.

Met diverse nieuwe spelers in de selectie en onder leiding van hoofdtrainer Tim Oskam en assistent trainer Gert Jan Toonen slaagde Sliedrecht Sport in de opzet de goede ervaringen uit de voorbereiding om te zetten in deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Tim Oskam kon na afloop dan ook met een voldaan gevoel terugblikken: ,,Voor mij overheerst de tevredenheid over het feit, dat wij als een hecht team hebben gepresteerd. Op mindere momenten heeft men elkaar weer op gang geholpen en het team straalde wilskracht en spelvreugde uit. Dit is minder vanzelfsprekend als je in ogenschouw neemt dat dit voor diverse spelers hun debuut was op dit niveau en in de speciale entourage van De Stoep"

De toeschouwers in de Sliedrechtse volleybaltempel kregen bij deze seizoensouverture een boeiende wedstrijd voorgeschoteld, waarbij ook debutant Apollo 8 (te elfder ure in de Topdivisie ingestroomd na de “promotie" van Taurus) een prima aandeel leverde in de wedstrijd. De Twentenaren konden lange tijd aanhaken in het scoreverloop, de slotfase werd steeds beslist door individuele kwaliteiten van de kant van Sliedrecht Sport, dat uitblinkers kende in Roy Kroon en Mark Kleiweg.

,,Een puntje van kritiek is misschien dat wij het eerder af hadden kunnen maken in deze wedstrijd. Met name in de derde set verzuimden wij op beslissende momenten toe te slaan, en hielpen daarmee Apollo in het zadel. Dat men daarna de draad weer oppakt in de vierde set is een compliment naar onze selectie“, aldus Tim Oskam, die vertrouwen heeft geput voor de komende uitwedstrijd van zaterdag tegen Twente'05. ,,Ditzelfde Apollo heeft deze maand in een de voorbereiding tweemaal van Twente gewonnen. Dit zegt natuurlijk niet alles, wel betekent het, dat wij niet kansloos hoeven te zijn in Enschede.“

advertentie
advertentie