Geslaagd tennistoernooi bij SLTC

22 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De organisatie van het senioren open toernooi dat al 13 jaar onder naam 'van der Leun Baggertoernooi' bekend staat kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Het hele complex was ondergedompeld in de baggercultuur, waarbij de banen nieuwe namen hebben gekregen in het kader van verschillende type baggerschepen. Het clubhuis als 'van der Leun House', met elke avond een warme hap en het sportcomplex met vlaggen van dit bekende installatiebedrijf aangekleed.

De inschrijving was weken voor de deadline overcompleet met 266 deelnemers. Het toernooi ging op zaterdagmorgen 31 augustus van start. Een week met geweldig zomerweer en waarbij de avondzon zich heel de week liet zien zodat er zonder onderbrekingen gespeeld kon worden. Elke avond was het weer volle bak op het sportcomplex. Vaak sloot de barcommissie pas na 00.00 uur de deuren van het clubhuis, omdat de bezoeker en spelers vaak nog naboomden op het terras op de zwoelige zomeravonden.

Het finale weekend, afgelopen weekeind, stond in het teken van een Van der Leun haringparty. Op zondag werden alle finale wedstrijden gespeeld en ook op deze dag was de zon altijd de extra tegenstander van de speler en de vriend van het publiek. De sfeer zat er goed in en uiteindelijk laat in de avond werd het toernooi afgesloten.

Totaal werden er 202 partijen gespeeld in 26 onderdelen gespeeld verdeeld over 18 poules en 8 ladders waarbij je na een winstpartij een stapje steeg richting de finale. Een breed scala aan speelsterktes in alle soorten dubbel. In de herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel werd er in ranking 4,5,6,7,8 gespeeld. Alle finalisten wonnen een dinerbon van de Heeren van Slydregt.

De wedstrijdleiding gaf aan dat de sfeer top was en dat deze sfeer ervoor zorgt dat dit toernooi goed bekend staat in de regio. Het niveau neemt toe en deze combinatie is de succesfactor van de happening. Na 29 jaar neemt Arie van den Herik afscheid van de organisatie en zal de komende jaren wat gas terug nemen op dit vlak.

advertentie
advertentie