Thuis in de politiek in drie bijeenkomsten

23 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Altijd al willen weten hoe het in de plaatselijke politiek toegaat? Om op deze (en andere) vragen antwoorden te vinden organiseert PRO Sliedrecht een cursus gemeentepolitiek. In drie bijeenkomsten krijgen deelnemers de hoed en de rand te zien van de Nederlandse politiek, van Sliedrecht tot in Den Haag. Met behulp van actuele voorbeelden worden cursisten in grote stappen meegenomen door het politiek landschap.

Zo hebben zij na de cursus kijk op wie beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat zij zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen op de plaatselijke besluitvorming.

Tijdens de bijeenkomsten zijn gastsprekers uit de gemeentepolitiek aanwezig om uit eigen ervaring uitleg en toelichting te geven.

De eerste drie bijeenkomsten hebben een algemeen oriënterend karakter. Een vierde bijeenkomst is facultatief. Dan vertellen leden van PRO Sliedrecht hoe de partij zich in het dorp (en daarbuiten) zich laat zien.

Aan de cursus zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Voor de bijeenkomsten zijn de volgende data gereserveerd: woensdag 9 oktober, woensdag 23 oktober, woensdag 30 oktober en woensdag 13 november (facultatief). Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 oktober via de site van PRO Sliedrecht (www.prosliedrecht.nl).

advertentie
advertentie