Jongeren Sterk@Werk aan de slag bij restaurant

13 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De jongeren van dagbesteding Sterk@Werk uit Sliedrecht gaan een keer per maand werken bij restaurant de Kat in de Wilg in Oud-Alblas.

Eigenaar Barry Jumalet neemt de groep onder zijn hoede en heeft een programma voor die dag opgesteld. Zo leert hij de jongeren snijtechnieken, gerechten maken, sauzen maken en bakken van lekkernijen voor de high tea. Naast het werken in de keuken krijgen de jongeren ook les in bedienen en bestek poleren. Iedere maand gaan vier jongeren werken op deze locatie om het arbeidsproces nog beter onder de knie te krijgen en het aangeleerde verder uit te kunnen bouwen. Jolanda de Vries van Sterk@Werk: ,,We willen op deze manier de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat de jongeren buiten hun veilige omgeving moeten gaan werken, met professionele koks en mensen die in de horeca opgeleid zijn. Ze komen in een nieuwe leeromgeving met nieuwe mensen. Uniek dat een restaurant hier de tijd voor neemt en de jongeren een kijkje gunt in de wereld van een vaak hectische keuken."

Sterk@Werk is een dagbesteding in Sliedrecht waar jongeren met een beperking arbeidsvaardigheden leren om uit te gaan stromen in het reguliere bedrijfsleven. De samenwerking is ontstaan na een kookworkshop voor het magazine Jij en ik.

advertentie
advertentie