Wijngaarden ongerust over pedofiel in dorp

24 september 2013 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Een aantal ouders in Wijngaarden maakt zich zorgen om een veroordeelde pedofiel die een woning vlakbij de basisschool De Zaaier heeft gekregen.

De 60-jarige man, oorspronkelijk uit Goudriaan, maakte er een gewoonte van op druk bezochte evenementen in de Alblasserwaard zijn ontbloot geslachtsdeel aan jonge meisjes te laten zien. Ook zou hij zijn geslachtsdeel hebben getoond aan een 16-jarig meisje in de kringloopwinkel in Sliedrecht waar hij destijds als vrijwilliger werkte. Toen hij in 2012 op een evenement tegen de lamp liep werd hij aangehouden en in augustus veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk en een proeftijd van 6 jaar.

Op zijn computer vond de politie opnames van zijn exhibitionisme op evenementen, maar ook 3300 afbeeldingen van kinderporno. Het was niet zijn eerste veroordeling. In 2005 werd hij veroordeeld wegens seksuele handelingen bij meisjes. Dat was zijn vierde veroordeling. Hij kreeg toen onder meer tbs opgelegd.

De man heeft zijn straf uitgezeten en keerde na zijn vrijlating terug naar zijn oude woning in Goudriaan. Enkele bewoners trokken ook hier aan de bel en begrepen niet dat het dorp niet van zijn terugkeer op de hoogte was gebracht. De wethouder reageerde toen: ,,De burgemeester wordt niet geïnformeerd wanneer zo iemand na het uitzitten van zijn straf terugkeert naar zijn woonplaats. Hij is gestraft, heeft zijn straf uitgezeten en kan dus weer terug de maatschappij in."

Toch besloot de man zelf Goudriaan te verlaten en vond in mei een woning in Wijngaarden. Woningcoöperatie Tablis zag geen officiële gronden hem deze woning te weigeren. Burgemeester Dirk van der Borg was ook op de hoogte van zijn verhuisplannen maar heeft dat stil gehouden. Pas afgelopen donderdag werd een informatiebijeenkomst gehouden voor bewoners. Daarin werd verteld dat goed is samengewerkt met reclassering en dat de man intensieve begeleiding krijgt. Toch waren niet alle bewoners gerustgesteld. Ze maakten vooral bezwaar tegen de locatie. ,,Waarom zo dicht bij een school?"

Van der Borg verwacht binnenkort een tweede bijeenkomst te houden.

advertentie
advertentie