Floris Verweij aan kop bij senioren

24 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Floris Verweij hard toegeslagen tegen eerste teamspeler Wim Pool . Na een partij met wisselende kansen had de jeugdspeler traditioneel veel minder tijd, maar wel iets materieel voordeel. Verweij kan echter als geen ander onder tijdsdruk spelen en al snel waren de rollen omgedraaid en, met zelf nog maar 13 seconden op de klok, wist Verweij zijn tegenstander door zijn vlag te jagen. Na vorige week al van topper Wout Boer te hebben gewonnen, toont de jeugdspeler aan mee te gaan doen om de hoofdprijzen.

Titelverdediger Peter van den Bergh blijft koploper na een moeizame winst op Henk Prins. Prins startte met zijn favoriete Engelse opening en hield de clubkampioen daar lang mee bezig. Beide spelers eindigden met weinig tijd op de klok en Van den Bergh liet zien dat hij niet voor niets kampioen is en combineerde de probleemmeester vakkundig van het bord.

Talent Andrew Mensing staat op een keurige tweede plaats door te winnen van Michiel van den Berg. Net als in de eerste ronde verraste Van den Berg door goed partij te geven en kwam zelfs even beter te staan. Hij verspeelde echter veel tijd en moest uiteindelijk onder druk toch zijn meerdere erkennen in het jeugdtalent.

Robert van Rekom heeft ook nog de volle 100% score door routinier Jan Sulman van het bord te spelen. Sulman koos in de opening de verkeerde voortzetting, waarna Robert middels een stukoffer de koningsvleugel helemaal open speelde. Een paar zetten later kon Sulman niets anders doen dan opgeven.

Jerry van Rekom had de hele avond nodig om Hans Dubbeldam op de knieën te dwingen, Dubbeldam verdedigde sterk tegen de voorzitter, maar moest ruim na half twaalf toch nog zijn koning omleggen. Jurgen de Haan startte goed tegen Hans Klein, maar verloor ergens twee pionnen die hem uiteindelijk de winst kostten. Verrassend was de remise van jeugdspeler William Gijsen op Marcel Klein, die daarmee nog goed weg kwam. Jorik Klein liet een iets betere stelling naar remise verzandden tegen Hans Vink, die sterk terugknokte

advertentie
advertentie