Omgaan met borderline

25 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De afdeling Preventie van Yulius organiseert op woensdag 9 oktober a.s. een familievoorlichtingsavond over 'Omgaan met borderline'. Het doel is familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk te informeren over het ziektebeeld van hun naaste, hen leren hoe zij moeten omgaan met hun partner, familielid, vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties. Ook wordt er informatie gegeven over de cursus 'Omgaan met borderline' die regelmatig wordt georganiseerd.

Het omgaan met iemand met een borderlinestoornis is voor veel mensen ingewikkeld en vaak ook verwarrend. Dat komt omdat iemand met borderline vaak impulsief handelt en last heeft van veel stemmingswisselingen. Vooral naaste familieleden en partners kunnen op den duur het gevoel krijgen 'op' te zijn. Zij kunnen de zorg voor hun familielid met borderline dan nauwelijks meer opbrengen.

De familievoorlichtingsavond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur en wordt gehouden bij Yulius, locatie Hellingen 21 in Dordrecht. De toegang is gratis. Aanmelden kan van maandag tot en met donderdag bij het secretariaat van de afdeling Preventie, 078-6545075 of preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie