Raad maakt zich sterk voor voetbalkooi

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,De voetbalkooi moet terug; punt." ,,De kooi hoort op straat, niet in de opslag." ,,De wethouder maakt zich er te makkelijk van af, hij moet zijn huiswerk nog maar eens overdoen." Met sterke bewoordingen spraken de fracties van respectievelijk PRO Sliedrecht, PvdA en VVD hun afkeur uit over het voorstel van het college de gesneuvelde voetbalkooi van de Karekietflat nergens terug te plaatsen.

door Caroline Voorbergen

Anton van Rees (PvdA) zei 'verontwaardigd' te zijn over het voorstel. ,,Het college durft niet vanwege de bezwaren van bewoners. Het lijkt wel of de spelende jeugd nergens meer wordt geaccepteerd in Sliedrecht. Op het Rondeel zijn zelfs gevaarlijke punten geplaatst om kinderen te weren. En nu moet de voetbalkooi maar de mottenballen in? Dat kan niet de oplossing zijn. De PvdA heeft uiteraard begrip voor de bezwaren, die overigens vooral gericht zijn op bijverschijnselen, maar dan moet je op zoek gaan naar oplossingen. Denk aan handhaving. Onze Sliedrechtse jeugd is terugplaatsing van hun voetbalkooi toegezegd en nu wordt hen dit gewoon ontnomen."

Wim Blanken sloot zich hier namens PRO bij aan. ,,Het college heeft angst voor omwonenden en angst is een slechte raadgever. Luister liever naar gezond verstand. En kijk eens wat meer naar andere locaties, zoals het Feitsmapark en De Stoep." Ook Len van Rekom (VVD) miste die alternatieve plekken en noemde naast De Stoep ook de Wiel. Bovendien miste Van Rekom de inbreng van het wijkplatform. Wel had de VVD begrip voor de bezwaren. ,,Een voetbalkooi voor je neus, dat zouden wij ook niet leuk vinden."

Nadat ook de SGP-ChristenUnie een pleidooi deed voor De Stoep als alternatief, zegde wethouder Ad de Waard toe hier nog eens naar te kijken. ,,Ik houd nadrukkelijk een slag om de arm, maar mogelijk zou het kunnen. We moeten dan wel wachten tot er een keuze is gemaakt tussen uitbreiding van De Stoep of nieuwbouw op een andere plek."

Blanken vond dit 'te vaag'. ,,Ik hoor veel mitsen en maren. Liever zien wij een aangepast voorstel van de wethouder met daarin een garantie. En is het mogelijk de kooi tot het zover is een tijdelijke bestemming te geven, bijvoorbeeld in het Feitsmapark?", vroeg hij de wethouder. ,,Of in Baanhoek-West? Daar is helemaal niks voor de jeugd", vulde Van Rees aan. ,,Hier voel ik helemaal niets voor", antwoordde De Waard direct. ,,Dan moeten we aardig wat kosten maken om het ding na enige tijd weer te verplaatsen. Dat krijg ik niet uitgelegd."

De raad neemt op dinsdag 8 oktober een beslissing over de toekomst van voetbalkooi.

advertentie
advertentie