Vrouwen 1 komt tekort tegen SSV'65

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Waar de bekerwedstrijd tegen 5e klasser Wieldrecht maandagavond nog een afgetekende 7-1 overwinning had opgeleverd, daar was Vrouwen 1 zaterdagmiddag kansloos tegen het ervaren en fysiek sterke SSV'65.

Sliedrecht kwam in veel opzichten te kort: speelsters ontbraken vanwege vakantie en blessures, maar vooral in voetballend opzicht moest het thuisteam het hoofd buigen. Geen schande als je bedenkt dat SSV'65 voetbalsters herbergt die op hoog niveau hun sporen hebben verdiend en daarbij niet schuwen om hun tegenspelers niet al te zachtzinnig tegemoet te treden.

Toch hoefde het team niet helemaal met sippe gezichten het veld te verlaten. De start was duidelijk voor Sliedrecht dat de aanval zocht over de flanken via Walla Al Jaboury en Erica Martins. SSV'65 liet het gebeuren en moest dat bekopen met het eerste tegendoelpunt van dit seizoen. Een eigen goal weliswaar, maar goed afgedwongen door Walla die een puike voorzet vanaf rechts afleverde waarna de dreiging van Erica voldoende was voor een Goese verdedigster om de bal achter haar keepster te deponeren. De 1-0 bleek echter ook het sein voor de gasten om er een schepje bovenop te gaan doen. Door het tempo op te schroeven en de duels scherper aan te gaan nam SSV'65 het initiatief volledig over van Sliedrecht. De thuisploeg was daarvan teveel onder de indruk en ging de duels te vaak vermijden, waarmee het de goede voetbalsters uit Goes alleen maar meer in kaart speelde. Met de rust was de stand veranderd in 1-3.

Met een peptalk en een paar tactische aanpassingen kwam Sliedrecht met goede bedoelingen uit de kleedkamer, inmiddels zonder Marcella Mosterd die met een knieblessure was uitgevallen. De personele misère was nog niet ten einde want ook Walla haalde het einde van de wedstrijd niet na een ongelukkige enkelkwetsuur.

De tweede helft toonde Sliedrecht minder ontzag voor haar opponent en leek het erop alsof gelegenheidskeeper Claudia Fortuin haar doel zou schoonhouden. In de slotminuten echter wist het slordiger spelende SSV'65 een van de kansen toch nog in een doelpunt om te zetten: 1-4.

advertentie
advertentie