Rivas verrast kersverse moeders in week van de borstvoeding

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De eerste week van oktober is de internationale week van de borstvoeding. In het Beatrixziekenhuis, bij de kraamzorg en op het consultatiebureau worden ieder jaar weer veel moeders door Rivas begeleid bij het geven van borstvoeding. Rivas wil daar in deze week graag extra aandacht aan schenken door de jonge moeders te verrassen met een passend cadeautje.

Op de afdelingen 2 en 3 West van het Beatrixziekenhuis ontvangen alle jonge moeders, die borstvoeding geven, een zogenoemde Booby Tag. Ook moeders die kraamzorg van Rivas krijgen en ouders die in de week van de borstvoeding voor het eerst het consultatiebureau bezoeken (of thuis bezocht worden), ontvangen dit toepasselijke cadeautje. Lactatiekundige Ellen de Klein: 'De Booby Tag is een handig hulpmiddel bij het geven van borstvoeding. De moeder bevestigt het lintje aan het BH-bandje van de borst die ze het laatst gegeven heeft. Zo weet zij welke borst een paar uur later weer aan de beurt is.'

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat borstvoeding de beste start is voor een baby. Moedermelk bevat namelijk waardevolle voedings- en afweerstoffen die kinderen nodig hebben voor hun groei, ontwikkeling en gezondheid. De lactatiekundige begeleidt en adviseert bij het geven van borstvoeding. Ouders kunnen contact opnemen met de lactatiekundige via borstvoeding@rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900 - 8440 (lokaal tarief). Afhankelijk van de vraag beantwoordt de lactatiekundige de vraag per mail/telefonisch of maakt een afspraak voor advies aan huis.

advertentie
advertentie