Mijnster uitdager titelverdediger

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werd geen enkele remise gespeeld. Alle spelers gingen vol voor de winst en dit resulteerde in een aantal interessante partijen.

Koploper Peter van den Bergh maakte geen fouten tegen routinier Hans Klein en kon aan het eind van de avond zijn eerste plaats consolideren. Nummer twee Niels Mijnster had wel de nodige moeite met Henk Prins, maar wist toch nog tot winst te komen. Niels lijkt vooralsnog de grootste uitdager voor de titelverdediger.

Kees Wessels speelde een spannende pot tegen Joost Stoker. Ondanks fel verzet van Stoker wist Wessels de winst naar zich toe te trekken. Bij Tobias Dekker was het uiteindelijk de klok die hem in zijn partij tegen Wim Pool dwars zat. Het betekende voor Pool de eerste winst van het seizoen. Peter Dekker maakte gebruik van een openingsfout van Peter Vis, maar moest tot in het verre eindspel knokken om de winst te pakken. Martin Prins had in Jan Willem Kraaijeveld een taaie tegenstander, maar na dameverlies van Kraaijeveld kon Prins het volle punt bijschrijven. Hans Dubbeldam versloeg Hans Vink in een regelmatige partij, terwijl Jurgen de Haan in aanvallende stijl jeugdspeler William Gijssen wist te verslaan.

Peter van de Poel ging al vanaf de eerste zetten stevig in de aanval tegen Jorik Klein en drukte deze steeds verder in de verdediging. Het eindspel met een stuk meer en een vrijpion kon Van de Poel daarna makkelijk uitspelen.

Leo Koppelaar kon geen vuist maken tegen de Leeuwenklauw van Mark van Hulst en moest flink in de verdediging. Een dubbele torenaanval van de wedstrijleider maakte echter al snel een eind aan de partij.

advertentie
advertentie