Donkere dagen offensief

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

Laat ik het maar meteen afkloppen, maar de laatste twee maanden hebben er relatief weinig woninginbraken in Sliedrecht plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot de maanden daarvoor toen Sliedrecht, maar ook het resterende deel van onze natie, geteisterd werd door een tsunami van inbraken.

De politie zat beslist niet stil, ook al denkt een aantal mensen hier anders over. Personen, al dan niet georganiseerd, werden opgepakt en vervolgd. Echter, kennelijk niet in die mate dat we rustig achterover konden gaan leunen want de inbraken bleven gestaag doorgaan tot grote frustratie van een ieder die over veiligheid gaat. In juli werd het plotseling stil. Er was nauwelijks een woninginbraak in Sliedrecht. "Doen we niet meer mee?" vroegen we ons vertwijfeld af. Staan we ineens niet meer in de belangstelling van de medemens die doordrenkt is met crimineel bloed? Een lichte euforie maakte zich aanvankelijk van ons meester dat even later in relativerende zin plaats diende te maken voor de realiteit. Ze komen beslist terug.

Beste mensen, de zomermaanden is sowieso 'komkommertijd' voor vele beroepsgroepen. Nederland is tijdens de zomerse hoogtijdagen voor de helft berooid van zijn inwoners. In een wanhopige poging om aan de dagelijkse ellende te ontsnappen, zijn ze voor enkele weken de landsgrens overgestoken in de verwachting een zorgeloze vakantie te ondergaan.

Wellicht dat de personen die het inbrekersgilde vertegenwoordigen en tevens een warm hart toedragen, dezelfde gedachten waren toegedaan en eveneens een paar weken verlof hebben opgenomen. Maar helaas komt uiteindelijk een einde aan hun vakantie. Of ze nu willen of niet, maar ze moeten weer aan de slag om aan hun inkomsten te werken. Het liefst in het donker. Aangezien de komende maanden in het licht staan van vroegtijdige duisternis, mogen wij met enige zekerheid in afwachting zijn van hun bedenkelijk bezoek.

In het kader van de aanpak van de werkloosheid wil ik bij deze een oproep aan u doen. Kunnen we met elkaar eens proberen ervoor te zorgen dat die gasten zoveel mogelijk werkloos blijven en niet in aanmerking komen voor een 'uitkering' die niet okselfris verkregen is? De gemeente, de politie en zijn vier wijkagenten en de buurttoezichthouders van wijk Oost en wijk West zeggen volmondig ja. We gaan ervoor! In nauwe samenwerking met hen zijn we inmiddels snode plannen aan het smeden om aan deze doelstelling proberen te voldoen. Het zogenaamde Donkere Dagen Offensief breekt aan en zal ons de komende zes maanden niet loslaten.

U kunt ons helpen. Controleer uw woning, laat voldoende licht in en rondom uw woning branden tijdens uw afwezigheid en... schroom niet om 112 te bellen bij een situatie die in uw beleving verdacht is.

Met elkaar en voor elkaar onder het motto "Samen sterk tegen inbrekerswerk". Toch?

U hoort nog van mij.

Klaas Blokland - wijkagent Sliedrecht (west)

Mail: klaas.blokland@zuid-holland.politie.nl

advertentie
advertentie