Sliedrecht vindt aansluiting bij de top

6 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft middels een overtuigende 6-2 zege op Zaamslag aansluiting gevonden bij de kopgroep, waar de spanning is toegenomen door de (thuis)nederlaag van Spijkenisse tegen Heerjansdam (1-2). De komende confrontatie met de nieuwe lijstaanvoerder SHO verdient derhalve terecht het predicaat 'topper' en is voor de selectie van trainer John de Wolf een serieuze test, om te zien waar de ploeg op dit moment nu werkelijk staat.

Aanvoerder Stefan van Dam was blij met de ruime overwinning, maar bleef tegelijkertijd kritisch: ,,We hebben niet echt goed gespeeld, daarvoor hebben we nog teveel kansen laten liggen. Prima om al in de eerste minuut de 1-0 binnen te schieten, maar we verzuimden vervolgens door het missen van kansen de zaak al veel eerder te beslissen. Zaamslag schiet daarna de gelijkmaker binnen, het is vervolgens onze verdienste om nog voor de rust twee keer te scoren; met de 4-1 van Dennis direct na de hervatting was de zaak in kannen en kruiken. Komende zaterdag zal moeten blijken of wij inderdaad tot de titelfavorieten behoren. SHO is een prima ploeg met veel individuele kwaliteiten, maar ook met zwakke punten, en daar zullen wij van moeten profiteren."

De Wolf koos bij de aanvang van de wedstrijd voor dezelfde basiself als tegen V.V.G.Z. en zag tot zijn genoegen dat al binnen één minuut de eerste bres in de Zeeuwse defensie werd geschoten. Dennis Verhoef profiteerde van een prima dieptepass en zijn assist gaf Stefan van Dam de gelegenheid zijn eerste treffer van het seizoen aan te kunnen tekenen. Het was mede de verdienste van doelman Guido Vinke dat de schade vooralsnog beperkt bleef voor de gasten uit Zeeland, die na 19 minuten konden profiteren van een mindere fase van de thuisclub en op gelijke hoogte kwamen dankzij Jordy Bakker (1-1). Sliedrecht werkte vervolgens opnieuw aan een veldoverwicht, dat Dennis Verhoef na 31 minuten kracht bij zette: 2-1. Nilton Tavares Ramos vestigde in de slotfase van de eerste helft nadrukkelijk de aandacht op zich door eerst een 100% kans hoog over te schieten en vervolgens op slag van rust dankzij een benutte strafschop weer enig krediet op te bouwen.

Na rust kwam Sliedrecht nagenoeg niet meer in gevaar en voerde het met de inbreng van Luciano van Harlingen, David Pieters en Fitim Meha de druk verder op, wat door treffers van Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen en Nilton Tavares Ramos en een Zeeuwse tegengoal van Wesley Dieleman leidde tot de 6-2 einduitslag.

Kwalijke smet op het eindresultaat voor Sliedrecht was de rode kaart voor Nilton Tavares Ramos, die een overtreding van zijn tegenstander afreageerde met een slaande beweging, hetgeen de veelal uitermate nadrukkelijk aanwezige arbiter Elissen niet was ontgaan. Na zijn eerdere uitsluiting in het bekerduel met Heinenoord dreigt voor de topscorer van Sliedrecht een schorsing van meerdere wedstrijden, waarmee Sliedrecht een belangrijk wapen mist in het komende duel in Oud Beijerland tegen S.H.O.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Desley de Wolf, Rob Kanters (60' Luciano van Harlingen), Joey Rijsdijk (71' David Pieters) ; Berry de Groot, Sander Vink, Levy Liesdek, Stefan van Dam ; Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef (71' Fitim Meha).