Snertfair

7 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voor de Snertfair die op vrijdag 1 november aanstaande in het centum van Hardinxveld-Giessendam door Winkeliersvereniging de Giessenhof wordt georganiseerd zijn nog kramen beschikbaar. De fair is van 16.00 uur tot 21.00 uur en de kosten voor een kraam zijn 40 euro voor particulieren en 25 euro voor stichtingen of verenigingen.

In de kramen waar 's avonds de snertkokers hun soep aanbieden, kunnen kinderen 's middags van 16-18 uur hun handel verkopen. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via degiessenhof@gmail.com, evenals diegenen die een kraam willen huren.

Vrijdag 1 november aanstaande vindt in het centrum van Hardinxveld- Giessendam de 'Snert-fair' plaats; een markt van 16.00 tot 21.00 uur.

Tijdens deze markt wordt er ook een snert-kook-wedstrijd gehouden. Mensen kunnen hier nog aan meedoen. Er moet dan minimaal vijf liter erwtensoep worden gemaakt. Eén kilo spliterwten en twee rookworsten zijn de verplichte ingrediënten. Verder is men vrij de soep naar eigen smaak te maken.

De soep wordt vervolgens opgediend van 19.00 uur tot 21.00 uur aan het winkelend publiek en een jury. Wie de lekkerste erwtensoep van Hardinxveld kookt, gaat er met de titel 'Snertkampioen' vandoor, en wint een culinair diner voor twee personen bij restaurant Kampagne. Meedoen of meer informatie? Mail naar degiessenhof@gmail.com.

advertentie
advertentie