Cursus beter slapen

7 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - De afdeling Preventie van Yulius start op donderdag 31 oktober a.s. met de cursus 'Beter slapen doe je zo'. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten, die plaatsvinden van 16.00 uur tot 17.30 uur. Doel van de cursus is het verminderen van de bestaande slapeloosheid en het voorkomen van chronische slapeloosheid. De kosten bedragen 25 euro.

Goed slapen is voor veel mensen zeer belangrijk. Je wilt je overdag fit voelen en niet slaperig of uitgeblust. Slapen is nodig om tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer energie te krijgen. Door slapeloosheid aan te pakken kunnen problemen in het dagelijks functioneren, zoals bijv. concentratieproblemen, vermoeidheid, beperking van sociale activiteiten, voorkomen worden. Bovendien kunnen psychische problemen, zoals overbelasting en somberheid, voorkomen worden.

Wanneer mensen niet goed slapen en daarvan overdag negatieve gevolgen ervaren noemen we dit slapeloosheid. Na een periode van slecht slapen, kunnen mensen zich futloos en prikkelbaar voelen. Daarnaast kunnen ze moeite hebben om zich te concentreren. Als gevolg hiervan kunnen sociale contacten en andere bezigheden afnemen en kan somberheid ontstaan. Bovendien kunnen beginnende slaapklachten uitmonden in chronische slaapproblemen.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie, telefonisch te bereiken van maandag t/m donderdag via nummer 078-6545075 of via e-mail preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie