Heren 1 handhaaft zich in kopgroep

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Door een 3-1 zege op Team Haaglanden uit Voorburg blijft Sliedrecht Sport goed meedraaien in de top van de Topdivisie heren. Drie overwinningen op rij hebben de moraal van het team behoorlijk opgekrikt, waarbij coach Tim Oskam met genoegen kan vaststellen, dat ook een dip in de wedstrijd goed wordt verwerkt. "In tegenstelling tot Haaglanden begonnen wij niet goed aan de wedstrijd; iedereen was te gespannen en de foutenlast was opmerkelijk hoog. Je moet dan noodgedwongen wissels toepassen en dat is sneu voor degene die daarvan de dupe wordt. Daarna was er wel servicedruk en was het goed om te zien, dat het team ook vanuit een achterstand mentaal weerbaar is. De druk van het moeten winnen, veel publiek, de ambiance van De Stoep : het speelt allemaal mee. Hier is vanaf de tweede set prima mee omgegaan en daarna zijn wij eigenlijk niet meer in de problemen gekomen."

De setstanden 18-25, 25-13, 25-20, 25-19 brachten de derde overwinning op rij binnen, waardoor Sliedrecht Sport in het spoor blijft van Inter Rijswijk, VV Alterno en het Talententeam Papendal van trainer Ron Zwerver.

Komend weekeinde staat de derby tegen Next Volley Dordrecht op het programma : Tim Oskam en Gert Jan Toonen speelden er meerdere malen aan beide kanten van het net. Oskam: "Het is een wedstrijd, die helemaal op zichzelf staat. Next Volley Dordrecht verliest drie maal op rij, maar wel tegen sterke teams als Rijswijk en Alterno. Maar je put als speler zoveel inspiratie uit dit affiche, dat het weer een wedstrijd wordt, waar de vonken van af zullen vliegen. "

advertentie
advertentie