Sliedrecht Sport gebrand op winnen Supercup

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Landskampioen Sliedrecht Sport heeft met de deelname aan een sterk internationaal toernooi in het Duitse Wiesbaden een punt gezet achter de voorbereiding op het nieuwe volleybalseizoen. Komende zondag staat de ouverture te wachten, wanneer in Zwolle de strijd om de Super Cup op de agenda staat en bekerwinnaar VV Alterno de te kloppen tegenstander zal zijn.

Trainer-coach Appie Krijnsen houdt een goed gevoel over aan de voorbije zeven weken, waarin zijn selectie duidelijke stappen heeft gemaakt in de verdere ontwikkeling. "We hebben toernooien gespeeld in België, Frankrijk en Duitsland en zijn daarbij geconfronteerd met een kwalitatief hoog niveau, waar wij ons voordeel mee hebben kunnen doen. Resultaten zeggen in deze fase natuurlijk nog niet veel; veel belangrijker is dat wij ons niveau verder op hebben kunnen krikken en dat je speelsters individueel en in teamverband uitstekende progressie heb zien maken. Ik ga nu met een heel ander gevoel naar de opening van het seizoen en dat geldt ook voor de groep. Enerzijds willen wij natuurlijk heel graag die beker winnen, want die hebben wij nog niet. Anderzijds is er nog een rekening te vereffenen met Alterno, dat ons in het vorig seizoen heeft afgehouden van de bekerfinale. Alterno zien wij als de grootste concurrent voor het komend seizoen met het supertalent Celeste Plak in de gelederen: niemand in Nederland springt zo hoog en slaat zo hard als deze bijna achttienjarige international.

In Wiesbaden dwong Krijnsen met Sliedrecht Sport het respect af in een veld van pure professionals. "Wij vroegen na afloop aan de organisatie of wij eerder weg mochten omdat het weer maandag ging worden en iedereen zich weer moest melden op werk of studie en men begreep daar niets van. Men dacht, dat men met de kampioen van Nederland een gezelschap full-profs naar Wiesbaden had gehaald. Toen men ontdekte dat dit niet het geval was, steeg de bewondering over ons presteren zienderogen."

Met zijn jarenlange ervaring als coach laat Appie Krijnsen het niet na om bij zijn team nieuwe invalshoeken te vinden om steeds weer opnieuw te kunnen motiveren en stimuleren. "Iedere speelster moet zich steeds weer opnieuw een spiegel voorhouden en zich afvragen na iedere wedstrijd: heb ik er alles aan gedaan om te kunnen winnen, werk ik hard genoeg; ben ik wel goed genoeg of kan ik beter worden door nog meer en nog harder te trainen; je moet het slagen of falen steeds binnen jezelf zoeken in plaats van te vluchten in het zoeken naar randverschijnselen zoals de fouten van de scheidsrechter of andere zaken, die je irriteren. "

In hun tweede jaar bij Sliedrecht Sport willen Appie Krijnsen en Erik Zietse verdere stappen maken met de selectie. "Graag zouden wij nog meer aanvalssnelheid zien en willen wij onze blokkering en verdediging beter maken, daar is zeker nog enige progressie mogelijk. Je merkt wel heel duidelijk, dat je als technische staf relaxter naar een wedstrijd als die van zondag toewerkt. Je kent elkaar nu meer dan een jaar, je weet wat je aan elkaar hebt, en dat geeft een goed gevoel."

advertentie
advertentie