V.V. Sliedrecht staat voor belangrijke test

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na vijf wedstrijden beginnen de contouren van de te verwachten ranglijst in de eerste klasse C zich steeds duidelijker af te tekenen. S.H.O, Spijkenisse, Heerjansdam en Sliedrecht staan bij de bookmakers hoog genoteerd als titelkandidaten - dit kwartet vormt inmiddels dan ook de actuele kopgroep, waarbij het verschil tussen de nummers 1 en 4 (S.H.O. en Sliedrecht) slechts twee punten bedraagt. Zo mag het duel tussen deze teams, a.s. zaterdag in Oud Beijerland, zonder restrictie het predicaat topper dubbel en dwars dragen en kijken beide coaches, Jeroen Rijsdijk en John de Wolf, reikhalzend uit naar deze confrontatie. Saillant detail is dat Rijsdijk en De Wolf elkaar wekelijks treffen in hun rol als assistent trainer bij Jong Sparta, waar en passant natuurlijk ook honderduit over hun ervaringen in Oud Beijerland en Sliedrecht gepraat wordt. John de Wolf ziet het als een aardige bevestiging dat ook de voetbalwereld soms aandoenlijk klein kan zijn. "Deze week voeren we met elkaar een beetje een koude oorlog, maar natuurlijk weten ze bij S.H.O. alles van Sliedrecht en ook andersom. Het is na Spijkenisse-Heerjansdam een mooie nieuwe test om de krachtsverhoudingen aan de kop duidelijker in beeld te krijgen."

De Wolf is tevreden over de huidige gang van zaken bij Sliedrecht. "We zitten door twee goede overwinningen weer in het goede spoor. Wedstrijden als die van komende zaterdag zijn natuurlijk de krenten in de pap en daar moet je als speler alleen maar volop van genieten." Over de enige smet op de wedstrijd, de rode kaart voor topscorer Nilton Tavares Ramos wil De Wolf niet veel kwijt. "Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Het is alleen erg jammer; ik had Nilton er natuurlijk graag bij gehad tegen S.H.O.. Hij heeft de capaciteiten iets extra's toe te voegen en dat missen wij nu. Heel spijtig."

Ook voor Sliedrechts captain Stefan van Dam betekent de wedstrijd van zaterdag een weerzien met sommige oude bekenden. In zijn periode bij hoofdklasser A.S.W.H. was S.H.O. een regelmatig terug kerende opponent. "S.H.O. beschikt over veel individuele kwaliteit en veel ervaring. Maar ook zij hebben hun zwakke punten en daar moeten wij ons terdege op voorbereiden."

advertentie
advertentie