DWF draait goed mee

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Afgelopen zaterdag nam DWF deel aan de eerste wedstrijd in de landelijke Verenigings Competitie. Daarvoor reisden zij af naar Zwijndrecht waar negen keer goud, acht keer zilver en zes keer brons werd behaald en waar twintig persoonlijke records scherper werden gesteld.

Voor Daniël van Loon kwamen er 3 PR’s op de teller. Hij zette zijn tijden scherper op de 50 rug, 100 wissel en 100 vrij. Zijn leeftijdsgenootjes Jelle van Tuijl, Dennis Cannoo en Isabella de Lange gingen allen met 1 PR naar huis en Isabella wist ook nog 2x zilver te winnen. Tjeerd Hettema wist 2 PR te scoren op de 25 rug en 50 vrij en op beide afstanden was het zilver voor hem. Kim Hogendoorn en Joëlle Paans moesten aan de bak op de 50 school en 50 rug. Beide meiden konden weer 2 PR’s aan hun lijst toevoegen. En samen met debutantje Kim van Tuijl legden zij beslag op de eerste 3 plaatsen op de 50 school. Het goud was voor Kim Hogendoorn, Joëlle won het zilver en Kim van Tuijl ging met brons naar huis. Zij is zeker een aanwinst voor de ploeg. Chémène de Klein heeft de weg omhoog weer gevonden. 2 PR’s voor haar op de 50 vrij en 100 school. Op die laatste afstand won zij het brons. Bob Hogendoorn liet zien op de schoolslag ook goed uit de voeten te kunnen. Op de 100 school scoorde hij 2 PR’s en het goud was voor hem. Even daarvoor won hij met ruime voorsprong ook het goud op de 50 vrij. Nick Hogendoorn zwom naar 2 PR’s op de 100 vlinder en 200 vrij. En brons en goud was voor hem. Jeroen Flokstra won hier zilver en brons. Onze Master zwemster Marian Nederlof is na 2 weken rust er weer helemaal klaar voor. Zij tekende voor 2 PR’s op de 50 school en 100 wissel. En samen met Anne de Heer en Julia Mijnster was de 50 school een DWF podium met goud voor Anne, zilver voor Marian en brons voor Julia.

Goud werd ook gewonnen door Debby Kraaijeveld (100 vlinder) en Evi Mijnster (100 school). Ook bij de heren was er een DWF podium op de 50 school. Goud voor Johnny den Uil, zilver voor David Verlek en brons voor Lauren Kalis. Verderop won Johnny ook nog goud op de 100 wissel.

Aanstaande zaterdag gaan de jongere zwemmertjes naar Dordrecht voor de eerste miniorenwedstrijd.

advertentie
advertentie